Suositut nettikoomikot Seksikäs-Suklaa ja Hanad: Tuomme suomalaiseen huumoriin väriä

Seksikäs-Suklaa ja Hanad ovat tehneet nettiin huumoria vuoden ajan ja saaneet kymmeniätuhansia seuraajia. Parikymppisten miesten huumori on mustaa monessa mielessä, mutta maahanmuuttajaläppä alkaa parivaljakon mielestä olla jo loppuun kulutettu.

kulttuuri
Seksikäs-Suklaa ja Hanad
Ville Vedenpää / Yle

Nettikoomikot Luyeye Konssi eli Seksikäs-Suklaa ja hänen aisaparinsa Hanad Hassan eivät muistele vuosi sitten nettiin laittamiaan videohupailujaan hyvällä. Kumpikaan ei osannut kunnolla editoida, ja tekninen laatu oli huono.

– Kaikki alkoi siitä, kun heitettiin lähiöläppää ja läppää kavereista. Tehtiin myös pilajuttuja julkkiksista, Konssi muistelee.

Teknisten taitojen kehityttyä omista kokemuksista lähteneet vitsit alkoivat löytää myös yleisön. Tällä hetkellä Seksikäs-Suklaan Instagram-tilillä (siirryt toiseen palveluun) on lähes 30 000 seuraajaa, mikä tekee hänestä yhden Suomen suosituimmista nettikoomikoista.

Lyhyissä videoissa saatetaan nauraa vaikka sille, että musta mies sattuu olemaan väärässä paikassa väärään aikaan. Vitsiä vääntyy myös vaikka parisuhteesta kuinka mies on naisen tossun alla.

Aivan alkuajoista huumoria on pitänyt hieman lieventää, kun seuraajia on tullut lisää.

– Aiemmin oli aika raakaa läppää. Musta huumori on aika raakaa, kun sanotaan asioita suoraan.

Ei pelkkää mamuläppää

Seksikäs-Suklaa ja Hanad liitetään usein maahanmuuttajista vitsaileviin Mustaan Barbaariin ja Prinssi Jusufiin. Vaikka yhteisiä piirteitä huumorista löytyy, Konssi ja Hassan eivät koe olevansa samanlaisia roolimalleja kuin Barbaari ja Jusuf.

– Me keskitytään enemmän aitoihin tilanteisiin. Me saatetaan kiroilla, mitä Jusuf ja Musta Barbaari eivät tee.

Hanad Hassan on syntynyt Suomessa ja Luyeye Konssi muutti maahan 9-vuotiaana. Parivaljakko veistää läppää maahanmuuttajista, mutta eivät halua sen olevan pääasia.

– Ne aiheet ovat ihan kivoja, mutta en halua liikaa toistaa niitä. Se juttu on jo käytetty. Barbaari ja Jusuf ovat jo leiponeet sitä hyvällä tavalla, Konssi sanoo.

Mutta kyllä omasta maahanmuutostakin vitsit irtoavat.

– Mun mielestä rajat kiinni, Konssi sanoo ja räjähtää nauramaan.

– Heti kun pääset rajan sisälle, niin rajat kiinni, Hanad jatkaa vitsiä.

– Pääasia että mä pääsin sisään, Konssi nauraa.

Suomen pakolaistilanne vetää kuitenkin vakavaksi. Konssilla on asiasta vankka mielipide.

– Mä haluan, että kansa tietää, että turvapaikanhakijat ja kantamamut ovat ihan eri juttu. Mä en tykkää, että meidät liitetään turvapaikanhakijoihin, jos he ovat vaikka tehneet rikoksia. Me ollaan kasvettu täällä suomalaiseen kulttuuriin.

"Tulevat viemään meidän suihkut, kodit ja naiset"

Suomessa tehdään tällä hetkellä paljon huumoriohjelmia niin televisioon kuin nettiin. Mitä uutta Seksikäs-Suklaa ja Hanad tuovat suomalaiseen huumoriin?

– Me tuodaan väriä, Hanad nauraa.

– Rentoa hyvää läppää, Konssi jatkaa.

Hanadin mielestä suomalainen huumori on usein synkkää ja koostuu samoista elementeistä. Kaksikko haluaa omalla huumorillaan tehdä asiat toisin.

Seksikäs-Suklaa alkaa puhua tv-ohjelma Possen suihkurallivitsistä, jossa Duudsonit kumppaneineen ryntäävät vieraiden ihmisten koteihin suihkuun.

– Kuvittele, että me mustat oltais jossain suihkurallissa. Eihän ihmiset päästäisi meitä kotiinsa. Sitten joku olisi kuitenkin, että taas ne tulee viemään meidän suihkut, kodit ja naiset, Konssi vääntää vitsiä ja nauraa.

Seksikäs-Suklaa ja Hanad ovat kiinnostuneita myös musiikin tekemisestä. Yhden kappaleen he ovat jo laittaneet nettiin kuultavaksi. Huumori on kuitenkin tärkeintä ja jatkossa he aikovat tehdä pidempiä sketsejä YouTubeen.

Suurin unelma on saada oma tv-sarja.

– Mua ei julkisuus kiinnosta. Pääasia että saa tehdä komediaa. Se on intohimo, Konssi sanoo.

Mutta mistä tulee taiteilijanimi Seksikäs-Suklaa? Luyeye Konssi kertoo siitä blogissaan. Nimen antoi vanha rouva, joka oli ollut asiakkaana ruokakaupassa, jossa Konssi työskenteli. Rouva oli ihmetellyt mustaa miestä, joka puhuu hyvin suomea. Hän oli harmitellut, että ei ollut törmännyt mieheen nuorempana. Seksikäs-Suklaa jäi elämään.