Metsästäjäliitto tarjoaa lakiapua, jos susiluvista tulee valituksia

Metsästäjäliitto valmistautuu tulevaan susien kannanhoidolliseen metsästykseen tarjoamalla lakimiehen apua, jos susiluvista tulee valituksia kuten viime talvena. Susilupien haku päättyy maanantaina. Tulevalle talvelle ehdotetaan 39 sudenkaatolupaa.

luonto
Kaadettu susi pulkassa.
Pasi Peiponen / Yle

Metsästäjäliitto tarjoaa metsästäjille lakimiehen apua, jos kannanhoidollisista susien kaatoluvista valitetaan myös tulevalla metsästyskaudella.

Viime talvena kaikista myönnetyistä luvista valitettiin hallinto-oikeuteen ja osa luvista jäi sen takia käyttämättä.

– Tämä on se syy, miksi tarjoamme lakiapua. Luvanhaltija on metsästyksen ja riista-asioiden asiantuntija, mutta ei välttämättä lakiasioiden. Tarjoamalla lakiapua haluamme varmistaa, että metsästäjien oikeusturva toteutuu, Metsästäjäliiton toiminnanjohtaja Panu Hiidenmies kertoo.

Itä-Suomessa hallinto-oikeus hylkäsi tuolloin kaikki poikkeusluvista tehdyt valitukset.

Susilupien haku päättyy

Tulevan talven kannanhoidolliseen susijahtiin ehdotetaan enintään 39 kaatolupaa. Susilupien haku päättyy tänään maanantaina.

Lopulliset luvat myöntää Suomen riistakeskus hakemusten perusteella.

– Käsitykseni mukaan lupia on haettu ja usein niitä haetaan ihan viime tingassa. Olemme muistutelleet lupien haun tärkeydestä, Hiidenmies toteaa.

Viime talvena luvat myönnettiin 24 sudelle ja saaliiksi saatiin 17 eläintä. Tuolloin susia metsästettiin luvallisesti pitkän tauon jälkeen, koska kannan katsottiin kasvaneen riittävän suureksi.