Maahanmuuttovirasto: Mitään nykyisistä vastaanottokeskuksista ei voida nopeasti lakkauttaa

Jotkin vastaanottokeskuset ovat osoittautuneet sisäministeriön mielestä ongelmallisiksi. Niiden lopettaminen tulee viemään aikaa, sillä lisätilaa tarvitaan koko ajan.

turvapaikanhakijat
Maahanmuuttoviraston kyltti.
Yle

Maahanmuuttovirastolla on ensi viikolla poliisihallituksen ja sisäministeriön kanssa tapaaminen, missä pohditaan vastaanottokeskusten turvallisuutta.

Tuolloin keskustellaan muun muassa siitä, mitkä keskuksista ovat poliisin nopean paikallesaamisen kannalta hankalissa paikoissa. Yhtäkään keskuksista ei kuitenkaan päästäne ajamaan alas heti.

– Ei varmasti mitenkään nopealla aikataululla edetä. Eli tilannehan on se, että kaikki nykyiset vastaanottokeskukset ovat täynnä ja hakijoita tulee edelleen. Vaikka tahti on alkukuusta hiljentynyt, hakijoita tulee keskimäärin noin sata päivässä, sanoo maahanmuuttoviraston viestintäpäällikkö Hanna Kautto.

Päin vastoin, sopivia kiinteistöjä pitää etsiä koko ajan lisää.

– Jatkuvasti ollaan tilanteessa, että uusia vastaanottokeskuksia tarvitaan. Ennen kuin niitä saadaan tarpeeksi perustettua, niin ei voida ainakaan kovin äkkiä mitään keskusta lakkauttaa, Kautto arvioi.