Donald Trumpin kannatus kääntyi laskuun tuoreimpien möläytysten jälkeen

Vammaisen toimittajan pilkkaaminen ja muslimien rekisteröinnin ehdottaminen näyttävät vieneen miljardööriltä ison osan kannatuksesta.

Ulkomaat
Donald Trump
Donald Trump.Erik S. Lesser / EPA

Yhdysvaltain republikaanien presidenttiehdokkaaksi mielivän Donald Trumpin suosio on laskenut nopeasti. Kannatuksesta on tuoreen mittauksen mukaan kadonnut alle viikossa 12 prosenttiyksikköä.

Uutistoimisto Reutersin ja Ipsoksen mittauksessa Trump saa republikaaniäänestäjiltä enää 31 prosentin kannatuksen, kun kannattajia vielä muutamia päiviä sitten oli 43 prosenttia.

Kannatus romahti sen jälkeen, kun Trump ensin vaati muslimien rekisteröintiä ja sitten matki vammaisen toimittajan eleitä. Muslimien rekisteröiminen toi monien mieleen juutalaisten kohtelun toisen maailmansodan alla.

Myös toisen erikoisia kommentteja esittäneen republikaaniehdokkaan kannatus on laskenut. Neurokirurgi Ben Carsonia kannattaa enää 15 prosenttia republikaaneista.

Laskevasta kanntuksesta huolimatta kiistelty kaksikko johtaa edelleen mittausta, sillä seuraaksi suosituimpia ehdokkaita Floridan senaattoria Marco Rubiota ja Texasin senaattoria Ted Cruzia tukee vain hieman yli kahdeksan prosenttia republikaaniäänestäjistä. Entisen Floridan kuvernöörin Jeb Bushin kannatus on seitsemän prosenttia.

Lähteet: Reuters