1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kahta turvapaikanhakijaa epäillään tytön pahoinpitelystä Heinolassa

Poliisi tutkii Heinolan torin perjantai-illan tapahtumia. Paikalla on ollut paikallisia tyttöjä ja Viittakiven vastaanottokeskuksen asukkaita.

Kuva: Mika Moksu / Yle

Poliisi selvittää eilen perjantaina hieman iltaseitsemän jälkeen Päijät-Hämeessä Heinolassa tapahtunutta välikohtausta. Tämän hetkisten tietojen mukaan Viittakiven vastaanottokeskuksessa asuvien kahden aikuisen miehen ja yhden alaikäisen pojan epäillään käyneen käsiksi paikalliseen 17-vuotiaaseen tyttöön. Täysi-ikäisiä epäillään pahoinpitelystä. Alkoholilla on ilmeisesti ollut osuutta tapahtumiin. 

Alaikäinen poika vietiin takaisin vastaanottokeskukseen. Miehet viettivät yön poliisin hoteissa. Poliisin saaman ilmoituksen mukaan tyttö oli kaatunut ja saanut jonkinlaisia vammoja.

Ilmoitus poliisille on tehty myös epäillystä alkoholirikkomuksesta: Alaikäisen turvapaikanhakijan kerrotaan "juottaneen alkoholia" 14-vuotiaalle tytölle Heinolan torilla ja lähennelleen häntä.

Vastaanottokeskus: "Pyrimme vastuuttamaan turvapaikanhakijoita yhteisönäkin"

Setlementtiliitto, joka ylläpitää Viittakiven vastaanottokeskusta, kertoo keskuksen työntekijöiden pitäneen tänään lauantaina turvapaikanhakijoille tapahtuneen takia tiedotus- ja koulutustilaisuuden.

– Suhtaudumme tapahtuneeseen erittäin vakavasti. Kerromme turvapaikanhakijoille, että tällainen on Suomessa lainvastaista ja sillä on vakavat seuraukset, kommentoi Viittakivi Oy:n toimitusjohtaja Harri Sarjanoja.

– Pyrimme vastuuttamaan turvapaikanhakijoita yhteisönäkin, vaikka he ovatkin eri kielialueilta ja eri maista, sanoo vastaanottokeskuksen johtaja Sirkku Lindstam.

Hänen mukaansa turvapaikanhakijoidenkin täytyy ymmärtää, että muutamien tekemät rikokset vaikeuttavat kaikkien tilannetta, sillä ilmapiiri Suomessa kiristyy. Lindstamin mukaan tilaisuudessa olleet turvapaikanhakijat kauhistelivat tapahtunutta.

Viittakivi Oy pyörittää vastaanottokeskusta Heinolan Opekon entisissä tiloissa.