1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb myönsi virheensä hallintarekisterikohussa: "Virhe oli minun, sori siitä"

Helsingin Sanomat kertoi eilen, että Stubb käytti vääriä lukuja kertoessaan hallintarekisteriä kannattavien viranomaisten määrästä. Pääministeri Juha Sipilä twiittasi lauantaina, että Stubbilla on hänen täysi tuksensa.

politiikka
ValtiovValtiovarainministeri Alexander Stubb
Valtiovarainministeri Alexander StubbYle

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) on myöntänyt käyttäneensä vääriä lukuja kertoessaan hallintarekisteriä kannattavista viranomaisista.

– Ilman muuta debatin tuoksinnassa tekee virheitä ja tämä oli yksi niistä, Stubb totesi Ylen Ykkösaamussa.

Stubb väitti aiemmin tällä viikolla eduskunnan kyselytunnilla, että 90 prosenttia hallintarekisteriä koskevista lausunnoista oli myönteisiä. HS:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan lausunnon antaneista 21 viranomaisesta kymmenen vastusti hanketta, yhdeksän ei ottanut kantaa ja kaksi kannatti.

– Näitä voi toki sitten laskea monella tavalla, katsoa onko kyse viranomaislausunnoista vai ei. Helsingin Sanomien juttu osoittaa sen, että laskea voi monella tavalla. Mutta virhe oli ilman muuta minun, sori siitä, Stubb sanoi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) twiittasi lauantaina, että Stubbilla on hänen täysi tukensa.

– Teemme kaikki joskus virheitä. Hallintarekisteriin palataan suunnitellusti ensi viikolla, pääministeri twiittasi.

Valtiovarainministeriön suunnitelma osakeomistusten hallintarekisteristä on herättänyt julkisesti paljon vastustusta. Käytännössä rekisterin avulla osakeomistusten piilottaminen helpottuisi.

Rekisterin tarvetta on perusteltu EU:n arvopaperiasetuksella, joka pakottaa avaamaan arvopaperikeskustoiminnan kilpailulle.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue seuraavaksi