Pikkujoulumuoti on täynnä kimallusta – naisten mekoista miesten partoihin

Tänä vuonna naisia houkutellaan heittämään turha kainostelu pois ja pukeutumaan päästä varpaisiin kimalteleviin juhla-asuihin. Säihkettä löytyy tänä vuonna myös miesten parroista.

Kotimaa
Paljettimekko.
Heidi Hannukainen / Yle

Naisten vaatekaupoissa kiertäessä törmää tällä hetkellä toinen toistaan kimaltelevampiin asuihin. Paljetit ovat tulleet viime vuosien aikana yhä enemmän osaksi suomalaisten naisten vaatetusta, mutta nyt kimallukseen pukeudutaan päästä varpaisiin.

– Ei ole mitään rajaa, kuinka paljon kimallusta saa olla. Se on nyt kuuminta hottia, sanoo Tornion BikBokin vastuumyyjä Susanne Tikkala.

Rohkein pukeutuja vetääkin pikkujouluihin ylleen mekon, joka on kaulasta helmaan saakka täynnä paljetteja. Kokonaisuuden kruunaavat vielä kimaltelevat kengät, säihkyvät korut ja glitteriä saa vielä iholle spraypurkista.

Kimallus ei tänä vuonna rajoitu pelkästään naisten muotiin, vaan arkailematon mieskoristelee oman partansa (siirryt toiseen palveluun)säihkyväksi.

Susanne Tikkala esittelee paljettimekkoa.
Susanne Tikkalan mukaan paljetteja ei voi olla tänä jouluna liikaa.Heidi Hannukainen / Yle

Paljetit osaksi klassista pukeutumista

Mikäli pikkujouluihin haluaa pukeutua hieman hillitymmin, mekon voi vaihtaa joko paljettihameeseen tai -toppiin.

– Jos tuntuu, että paljettimekko yksinään on liian näyttävä, siihen voi yhdistää mustat sukkahousut ja laittaa mustan kimonon päälle, Tikkala vinkkaa.

– Mekon sijaan voi pukea mustat farkut ja paljettitopin. Musta jakku vielä päälle, niin se antaa klassista tyyliä, hän jatkaa.