Internetin vastaisku Isisin propagandalle: Jihadisteille keltaiset kylpyankan päät

Kuvanmuokkaajat ovat alkaneet tehdä pilaa Isisin propagandasta.

Ulkomaat
ankkapäisiä terroristeja poseeraa aseiden kanssa
Yle Uutisgrafiikka / Twitter

Internetissä on alkanut levitä ääri-islamilaisen terroristijärjestö Isisin propagandakuvista muokattuja pilakuvia, joissa jihadistien kasvot on korvattu keltaisilla kumiankkojen päillä.

Isis on jo pitkään rekrytoinut uusia jäseniä ja levittänyt pelkoa verkkopropagandansa avulla. Nyt nettikansa on valjastanut Isisin propagandakuvat järjestöä itseään vastaan.

Pilakampanja alkoi siitä, kun eräs kuvafoorumi 4chanin (siirryt toiseen palveluun) käyttäjä ehdotti Isisin propagandan kuohintaa siten, että kaikki kasvot kaikissa Isisin propagandakuvissa voisi korvata kylpyankoilla, kertovat britannialaiset lehdet The Guardian (siirryt toiseen palveluun) ja The Independent (siirryt toiseen palveluun).

Meemi alkoi nopeasti levitä sosiaalisessa mediassa. Kuvanmuokkaajat ovat ladanneet verkkoon runsaasti kuvia, joissa Isisin jäsenille on liitetty ankan päät.

Osaan kuvista on myös lisätty vessaharjoja ja muita kylpyhuonetarvikkeita sekä sateenkaaren värejä. Myös Isisin mustasta lipusta on väännetty pilaversioita.

Aiemmin tällä viikolla belgialaiset Twitterin käyttäjät reagoivat poliisin tekemiin terroriratsioihin jakamalla kissakuvia.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.