Tervola aloittaa maatalouslomitusta koskevat yt-neuvottelut – lomitustoiminta vaarassa siirtyä muualle

Jos Tervola päätyy irtisanomaan toimeksiantosopimuksen Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen kanssa, se merkitsee, että Tervola ei enää hoitaisi lomitustoimintaa vuonna 2017.

Tervola
Navetassa oleva lypsyasema.
Riikka Rautiainen / Yle

Tervola on aloittamassa maatalouslomitusta koskevat yt-neuvottelut. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat mahdollista toimeksiantosopimuksen irtisanomista Maatalousyrittäjien eläkelaitoksen MELA:n kanssa

Jos kunta päätyy irtisanomaan sopimuksen, se tarkoittaa, että Tervola ei enää vuonna 2017 hoitaisi lomitustoimintaa. Tällöin MELA voi tehdä sopimuksen jonkun muun nykyisen lomitusta järjestävän kunnan kanssa tai hoitaa sen itse.

Tällä hetkellä MELA ei itse järjestä lomitusta missään, vaan on tehnyt sopimuksia kuntien kanssa lomituksen hoitamisesta.

Kunnan arvion mukaan ensi vuonna voimaan tuleva lomituspalvelulaki vähentää lomitettavia päiviä huomattavasti. Uhkana on uudet yt:t, mikä voi tarkoittaa noin 15 työntekijän vähennystarvetta. Yhteistoimintaneuvottelut koskisivat koko lomituspalveluiden henkilöstöä, yhteensä 61:ä henkilöä.

Tervolan kunta järjestää tällä hetkellä lomituspalvelut kuuden kunnan alueella.