1. yle.fi
  2. Uutiset

Rukan mäkifiasko puntaroidaan tarkkaan FIS:ssä

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala kertoo, että Kuusamon on saatava kansainvälinen hiihtoliitto vakuuttuneeksi, ettei vastaavaa kömmähdystä pääse tapahtumaan Rukalla. Pääsihteeri Seppo Linjakumpu sanoo, että tekniset ongelmat voidaan ratkaista Kuusamon hyväksi.

urheilu
Rukan HS 142 -mäki
Rukan suurmäestä ei hypätty maailmancupin kisoja viime viikonloppuna. Syynä olivat huonot sääolosuhteet ja vauhtiladun heikko kunto.Tomi Hänninen

Rukan mäkihypyn maailmancupin yhteydessä sattunut kömmähdys voi vaikuttaa kansainvälisen hiihtoliiton päätöksiin tulevista mäkihyppypaikkakunnista, arvelee Suomen Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala.

Kulmalan mukaan Kuusamon on nyt vakuutettava kansainväliselle hiihtoliitolle, että mäkitornin jäähdytystekniikka toimii moitteetta jatkossa.

Rukan mäkikisat jouduttiin perumaan viime viikonloppuna osin sen vuoksi, että suurmäen vauhtiladun jäähdytysjärjestelmän toimivuus unohdettiin varmistaa.

Kuusamolaisten pitää nyt vakuuttaa, että tämmöinen ei toistu.

Mika Kulmala

– No totta kai tällainen vaikuttaa FIS:n päätöksiin. Se on ihan selvä. Kuusamolaisten pitää nyt vakuuttaa, että tämmöinen ei toistu. On tehtävä tosissaan töitä sen eteen, jotta löydetään toimivat tekniset ratkaisut niin, että mäen vauhtilatu pysyy jäässä.

– Minulle tuli jo sunnuntai-iltana teknisen alan ihmiseltä erilaisia ratkaisuja asiaan. Asia kiinnostaa aika laajasti, Kulmala naurahtaa.

Ruka Nordic maailmancupin pääsihteeri Seppo Linjakumpu ei usko, että pitkässä juoksussa Rukan suurmäen maailmancup olisi vaarassa.

– Tekniset ongelmat voidaan korjata Rukalla. Sen vuoksi en usko, että viikonlopun ongelmat vaikuttavat Rukan suurmäen tulevaisuuteen, Linjakumpu sanoo.

– Ainahan kisat eivät onnistu muuallakaan niin kuin on suunniteltu. Ja jos jotakin ongelmia esiintyy, on siinä tietysti arvioinnin paikka, Linjakumpu toteaa.

Lue seuraavaksi