Hyppää sisältöön

Tuleeko Ruotsin euroviisuedustaja Suomesta? Krista Siegfrids kilpailee Melodifestivalenissa

Siegfrids tavoittelee Melodifestivaleniin osallistumisella näkyvyyttä Ruotsin musiikkimarkkinoilla. Ruotsissa euroviisukarsinta kerää jopa enemmän tv-yleisöä kuin varsinainen Eurovision laulukilpailu.

Krista Siegfrieds Kuva: Ville Paul Paasimaa

Krista Siegfrids kilpailee keväällä Ruotsin euroviisukarsinnoissa. Suosittuun Melodifestivaleniin osallistuvat artistit julkistettiin maanantaina Tukholmassa.

– Ihan kreisi juttu, mutta olen tosi kiitollinen tästä mahdollisuudesta. Tämä on ollut lapsuudenhaave, jonka pääsen nyt tekemään. Olen katsonut Melodifestivalenia pienestä asti.

Idea Melodifestivaleniin osallistumisesta tuli jo silloin, kun Siegfrids edusti Suomea Euroviisuissa Malmössä vuonna 2013. Ruotsin delegaatio ehdotti Siegfridsille Melodifestivaleniin osallistumista. He olivat tykästyneet suomenruotsalaisen laulajan energiaan.

– Viime vuonna he tarjosivat biisiä, jolla olisin voinut osallistua. Mutta kieltäydyin, koska biisi ei tuntunut omalta. Haluan kuitenkin kirjoittaa kappaleet itse.

Kahden maan viisukarsinnoissa

Melodifestivalen käynnistyy helmikuussa, jolloin kilpailuun osallistuvat kappaleet kuullaan ensimmäistä kertaa. Krista Siegfridsin edustuskappale Faller on ruotsinkielinen ja hän on tehnyt sen yhdessä ruotsalaisten biisintekijöiden kanssa.

Yksi heistä on Gabriel Alares, joka teki Venäjän edustuskappaleen viime vuoden Euroviisuihin. Biisi sijoittui kisassa toiseksi.

– Tämä on ensimmäinen kappale, jonka olen kirjoittanut ruotsiksi. Biisi on nopeatempoinen ja positiivinen. Se kertoo rakastumisesta, kun rakastuu, Siegfrids paljastaa.

Ruotsin euroviisukarsinnassa on neljä alueellista karsintaa, toinen mahdollisuus -kierros jo tippuneille kilpailijoille sekä finaali. Krista Siegfridsin tavoitteena on selvittää tiensä Melodifestivalenin finaaliin.

Mutta entä jos laulaja voittaisi kilpailun ja edustaisi Ruotsia Tukholmassa toukokuussa pidettävissä Euroviisuissa?

– Se olisi kyllä hullu juttu. En kuitenkaan usko, että voitan Ruotsin karsinnat. Se on hieno mahdollisuus päästä Ruotsin markkinoille. Toivottavasti tämän jälkeen saan keikkoja Ruotsista ja ura lähtisi käyntiin siellä. 

Siegfrids juontaa tänä vuonna Suomen viisukarsinnan Uuden Musiikin Kilpailun yhdessä Roope Salmisen kanssa. Keväästä on tulossa laulajalle erittäin kiireinen kahden maan viisukarsintojen välillä sukkuloidessa.

– Varmaan mä lennän helikopterilla Suomesta Ruotsiin. Katotaan mitä siitä tulee. Kyllä mä ehdin, Siegfrids nauraa.

.
.