Landis+Gyr rekrytoi keskisuuren yrityksen verran väkeä Jyväskylässä

Energiamittaukseen ja älykkäisiin verkkoihin keskittynyt Landis+Gyr rekrytoi vahvasti Jyväskylässä. Yhtiö on palkannut tänä vuonna jo liki 30 uutta työntekijää, ja ensi vuonna tahti on kiihtymässä.

talous
Etäluettavan sähkömittarin näyttö.
Riikka Heikkilä / Yle

Energianmittausratkaisuja sähkö-, kaukolämpö-, kaasu- sekä vesiyhtiöille toimittava Landis+Gyr kasvaa vahvasti Jyväskylässä. Yhtiö työllistää Jyväskylässä tällä hetkellä 185 henkilöä, ja väkimäärä on kasvanut pelkästään tänä vuonna 27:llä.

Yhtiö on päättänyt lisätä edelleen resursseja järjestelmien ja mittalaitteiden tuotekehitykseen Suomessa, ja Jyväskylä on yhtiön etäluettavien järjestelmien teknologiakeskus. Landis+Gyrin arvio on, että ensi vuoden rekrytoinnit Jyväskylässä ylittävät kuluvan vuoden.

– Keskeiset vaikuttimet sille, että panostamme Suomeen ovat saavan työvoiman saatavuus, vahva toimintaa tukeva ekosysteemi ja mahdollisuus kehittää uutta osaamista yhdessä Jyväskylän kaupungin, alueen oppilaitosten ja Tekesin kanssa, sanoo Landis+Gyrin toimitusjohtaja Richard Mora.

Paikkoja on avautumassa laite- ja järjestelmäkehittäjille, järjestelmäarkkitehdeille, tietoliikenneasiantuntijoille, projektipäälliköille sekä mekaniikan ja elektroniikan asiantuntijoille.

– Meillä on iso mutta positiivinen haaste löytää ja perehdyttää tarvittavat osaajat nopeasti. Uskon, että olemme kiinnostava työnantaja, sanoo Landis+Gyrin Suomen toimitusjohtaja Ari Tolonen.

Landis+Gyr on maailmanlaajuinen markkinajohtaja älykkään mittauksen ja energianhallintaratkaisujen alalla. Ala on voimakkaassa kasvussa.