1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Korsnäsin pommiräjäytyksestä epäilty toimi täydessä ymmärryksessä

Mielentilalausunnon mukaan Korsnäsin pommijutun epäilty toimi täydessä ymmärryksessä. Lausunnon perusteella vaasalaismies voidaan tuomita murhayrityksestä. Keski-ikäinen nainen haavoittui vakavasti pommin räjähtäessä vuosi sitten autokatoksessa Korsnäsissä.

Pommi räjähti autokatoksessa Korsnäsissä 18. joulukuuta 2014. Kuva: Kati Enkvist / Yle

Korsnäsissä vuosi sitten pommin räjäyttänyt mies toimi täydessä ymmärryksessä. Nyt annetun mielentilalausunnon perusteella hänet voidaan tuomita murhayrityksestä.

Syyttäjä vaati vaasalaismiehelle Pohjanmaan käräjäoikeudessa 12 vuoden tuomiota entisen naisystävänsä murhayrityksestä. Tuomio jutussa annetaan kahden viikon kuluttua.

Viime vuonna ennen joulua Korsnäsissa sijaitsevan rivitalon autokatoksessa räjähti pommi. Keski-ikäinen korsnäsiläinen nainen haavoittui vakavasti, kun hän oli menossa katoksessa olevalle autolleen.

Poliisin mukaan räjäytyksestä epäilty, noin 60-vuotias mies, on tunnustanut teon kuulusteluissa. Mies on poliisin kuulusteluissa kertonut asentaneensa rakentamansa pommin autoon. Miehellä oli panostajan lupakirja ja hän oli kokenut räjähteiden käyttäjä.