Kansanedustajat kaipaavat maalaisjärkeä ja kohtuutta kunnan työntekijöiden autoilun valvontaan

Perussuomalaisten kansanedustajat Tiina Elovaara ja Sami Savio sekä keskustan Arto Pirttilahti pitävät tärkeänä, että kunnan työntekijöiden ylenpalttiseen yksityisautoiluun kuntien autoilla puututaan. Pirkanmaalaiset kansanedustajat peräävät valvontaan maalaisjärkeä ja inhimillisyyttä.

politiikka
Kuskin kädet auton ohjauspyörällä
YLE / Timo Heikura

Kansanedustajan toimensa ohella Ylöjärven kunnallispolitiikassa mukana oleva Sami Savio (ps.) myöntää, että myös Ylöjärven kaupungissa kunnan palkollisten autoilun seurantaa tehdään jonkin verran. Hänen mukaansa on hyvä varmistaa, että kunnan autoilla ajetaan ainoastaan työtehtävien vuoksi.

– Kuntalaisissa herättää ärtymystä, jos kaupungin autoilla tehdään suuressa mittakaavassa ajelua aivan omiin tarpeisiin, Savio uskoo.

Kuntayhteistyötä tehneenä ja omalla autolla ajamista laskuttaneena keskustan Arto Pirttilahti peräänkuuluttaa yhteisten pelisääntöjen noudattamista.

– Jos rikkomuksia tulee isommassa määrin, ne on hoidettava kuntoon, Pirttilahti painottaa.

Hänen mukaansa valvonnassa on kuitenkin käytettävä myös maalaisjärkeä. Kunnan autoilla ajoon liittyviä pelisääntöjä voitaisiin Pirttilahden mielestä muuttaa niin, että katsotaan, mikä ajon kannalta on kokonaistaloudellisesti järkevää.

– Jos esimerkiksi lounaspaikka sattuu matkan varrelle, tulee kalliimmaksi ajella kymmeniä kilometrejä varikolle, kun ruokailun voi tehdä työn lomassa, Pirttilahti sanoo.

Perussuomalaisten Tiina Elovaara tahtoisi lähtökohtaisesti luottaa asiassa kuntien ja kaupunkien työntekijöiden omaan arviontikykyyn. Hänen mielestään valvonta on mittakaavakysymys ja ylilyönteihin tulee puuttua.

– Toivoisin kuitenkin asian tarkasteluun inhimillisyyttä, Elovaara toteaa.

Pirkanmaalaiset kansanedustajat Sami Savio, Tiina Elovaara ja Arto Pirttilahti olivat Yle Tampereen haastateltavina kansanedustajakierroksella maanantaina.