Koko talvi palloa pressuun – Joensuun Maila haluaa parantaa sisäpeliään

Joensuun Maila pyrkii parantamaan talviharjoitteluaan uuden lyöntiharjoittelutilansa avulla. Tilassa tehtävien toistojen toivotaan näkyvän viime kaudella Superpesiksessa pronssia saavuttaneen joukkueen sisäpelaamisessa.

urheilu
Joensuun Mailan pelaajia harjoittelee seuran lyöntiharjoittelutilassa.
Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen kertoo seuran uudesta lyöntiharjoittelutilasta. Tilassa suoritettavan talviharjoittelun toivotaan auttavan joukkueen sisäpelaamisessa.

Joensuun Maila on hankkinut itselleen lyöntiharjoittelutilan Joensuun Käpykankaalta. Siellä kaikenikäiset jomalaiset voivat iskeä palloa pressuun niin paljon kuin ikinä haluavat. Myös erilaiset fysiikkaharjoitteet onnistuvat noin 300 neliömetrin kokoisessa tilassa.

Seuran edustusjoukkueen pääasiallinen talviharjoittelupaikka on Joensuun Areena. Jomalaisille aina avoin lyöntiharjoittelutila auttaa elämän aikatauluttamisessa.

– Meillä on työssäkäyviä ja perheellisiä ihmisiä, joilla on muutakin elämää kuin pesäpallo. Meillä on tiettyjä ydinharjoituksia, joita tehdään kimpassa ja niistä ei tingitä. Tällaisessa lyöntiharjoittelussa säätövaraa voidaan antaa pelaajille itselleen, Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen kertoo.

"Lyöminen on taitolaji"

Viime kesän Superpesiksessä joensuulaiset löivät runkosarjassa toiseksi eniten juoksuja. Silti pelinjohto ei ole tyytyväinen joukkueen sisäpeliin.

Lyöntien on oltava kovempia ja tarkempia, kun tavoitteena on viimevuotisten pronssimitalien kirkastaminen.

– Meidän sisäpelissä on kehittymisen varaa. Lyöminen on sellainen taitolaji, joka vaatii toistoja, pelinjohtaja Pennanen sanoo.

Seitsemän kuukauden talvi

Talvi on huippupesäpalloilijalle armottoman harjoittelun aikaa. Joensuun Mailan edustusjoukkueen pelaajat treenaavat kuusi kertaa viikossa ja joskus jopa kaksi kertaa päivässä.

Itse tykkään harjoitella kovasti.

Lauri Kivinen

Kymmenettä kauttaan Superpesiksessä aloitteleva JoMan Lauri Kivinen kertoo, että pesäpalloilijan harjoituskausi on todella pitkä. Se alkaa lokakuussa ja kestää aina siihen asti kunnes pelit alkavat toukokuussa.

– Itse tykkään harjoitella kovasti. Voihan se olla rankkaakin, mutta kun tähän hommaan on lähtenyt niin kyllä sen sitten tietää mitä tämä on, Kivinen naurahtaa.