1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomi jää kelkasta digiopetuksessa: "Tämä on kyllä huolen paikka"

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen mukaan digilaitteita on hankittu Suomen kouluihin paljon, mutta niiden hyödyntämistä opetukseen pitää vielä parantaa.

Kotimaan uutiset
Sanni Grahn-Laasonen Villilän kartanossa Nakkilassa.
Jari Pelkonen / Yle

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on huolissaan digitaalisten oppimisvälineiden hyödyntämisestä suomalaiskouluissa.

Satakunnassa tänään vierailleen ministerin mukaan Suomi on jäämässä muiden maiden kelkasta, kun tarkastellaan digivälineiden käyttöä opetuksessa.

Teknologiaa on, käyttö pitäisi lisätä

Ministerin mukaan teollistuneiden maiden järjestön OECD-selvitys osoitti, että Suomessa koulut ovat teknologisesti verrattain hyvin varusteltuja, mutta tietokoneita, tabletteja ja älypuhelimia hyödynnetään oppimisessa keskimäärin vähemmän kuin muissa OECD-maissa.

– Tämä on kyllä huolen paikka, että miten me saisimme ne laitteet hyödyntämään oppimista ja tukemaan opettajan työtä pedagogisesti järkevällä tavalla. Pelkkä tabletti tai se, että käytetään tietokoneita ei vielä riitä, vaan sen pitää olla oppimisen tukena ja pedagogisesti järkevää, ministeri sanoo.

Grahn-Laasosen mukaan opettajien digiosaamista aiotaan vahvistaa muun muassa erilaisilla täydennyskoulutuksilla.

Lue seuraavaksi