1. yle.fi
  2. Uutiset

Ministeri: Uuteen metsähallituslakiin tulee muutoksia palautteen pohjalta

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen luottaa, että palautteen pohjalta tehtävien korjausten jälkeen maahan saadaan metsähallituslaki, jonka kanssa voidaan elää.

Kotimaan uutiset
Puupino metsähallitus
Jarmo Honkanen / Yle

Lappilaisten antama kitkerä palaute uudesta metsähallituslaista otetaan huomioon lain valmistelussa. Näin lupaa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen, joka vieraili maanantaina Simossa.

– Työllisyydenhoitovelvoite tullaan kirjoittamaan uuteen lakiin luonnosta vahvemmin, painottaa Tiilikainen.

Hänen mukaansa monissa puheenvuoroissa on noussut myös esiin huoli siitä, miten metsähallituksen työntekijöillä on mahdollisuus ottaa huomioon paikallisten intressit ja näkemykset jatkossa. Ministeri Tiilikaisen mukaan tämäkin asia tulee säilymään uudessa laissa.

– Se on kirjoitettava siihen muotoon, että mahdollisuus paikalliseen hyvään yhteistyöhön, josta metsähallitusta arvostetaan, säilyy jatkossakin, tähdentää Tiilikainen.

Laki tulee voimaan ensi keväänä

Ministeri sanoo olevansa hyvin tietoinen kritiikistä, jota uudistus on kohdannut. Valmistelussa otettiin kuulemistilaisuuksien jälkeen aikalisä ja luonnos päätettiin lähettää toiselle lausuntokierrokselle sen kohtaaman arvostelun vuoksi.

Tämä ei ole tyydyttänyt esimerkiksi Lapin aluehallintovirastoa, joka suomi lakivalmistelua viime viikolla jyrkin sanoin. Aluehallintoviraston mukaan hallituksen esitykseen sisältyy edelleen useita epäselvyyksiä eikä selkeyttäviä muutoksia ole tehty luonnokseen Rovaniemellä pidetyn kuulemistilaisuuden jälkeenkään.

– Tunnen toki sen kritiikin, mikä on tätä uudistusta kohtaan, mutta uskon, että näillä korjauksilla saadaan aikaan laki, jonka kanssa pystytään hyvin mielin menemään eteenpäin ja elämään, sanoo Tiilikainen.

Tiilikaisen mukaan osa kuulemistilaisuuksissa ja lausunnoissa esitetyistä korjauksista on jo tehty lakiluonnokseen, mutta palautetta työstetään vielä myös hallituksessa.

Lue seuraavaksi