1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja: Hyökkäys Stubbia vastaan vakava asia

Turvallisuusjohtaja Jari Ylitalon mukaan ministeri Stubbia vastaan maanantaina tehty hyökkäys on sinänsä linjassa yhteiskunnan koventuneiden puheiden ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ilmenevien epäasiallisuuksien kanssa

Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) päälle heitettiin nestettä Tampereella 30. marraskuuta. Kuva: Yle

Valtioneuvoston turvallisuusjohtaja Jari Ylitalo pitää valtiovarainministeri Alexander Stubbia (kok.) vastaan tehtyä nesteiskua vakavana asiana.

Stubb oli maanantaina vierailulla Tampereella ja ohjelmaan kuului mm. kansalaistapaaminen kahvilassa Koskikeskuksessa. Ministerin päälle heitettiin lasillinen nestettä tapaamisen aluksi. Mielipiteensä ilmaissut mies kutsui Stubbia valehtelijaksi ja leikkaajaksi. Turvamiehet poistivat mielenosoittajan paikalta.

– Voidaanko ministeriä enää päästää kansan pariin? Tällainen toiimii vain demokratiaa vastaan, Ylitalo sanoo Yle Uutisille.

Yksittäinen tapaus ei vaikuta ministereiden turvatoimiin, vaan turvallisuustilannetta arvioidaan jatkuvasti, Ylitalo kertoo. Hänen mukaansa on nyt on kuitenkin syytä katsoa, miten jatkossa toimitaan.

– Mitkään turvatoimet eivät ole sataprosenttiset, jos ministeri on kansan parissa.

Hänen mukaansa tapaus on sinänsä linjassa yhteiskunnan koventuneiden puheiden ja esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ilmenevien epäasiallisuuksien kanssa. Hän muistuttaa, että Tampereen kaltaiset tapaukset ovat kuitenkin harvinaisia eikä hänen mieleensä tule vastaavaa lähiajoilta.

– Toivottavasti eivät lisäännykään, hän toteaa.