Kiinassa nettihitiksi nousseiden painovoimaa uhmanneiden autojen salaisuus selvisi – video

Yhtäkkiä ilmaan pomppaavat autot saivat jotkut epäilemään, että kyse olisi yliluonnollisista voimista.

Ulkomaat
Valvontakameran kuva risteyksessä ilmaan pomppaavista autoista.
Kolme autoa pomppaa risteyksessä yhtäkkiä ilmaan ilman näkyvää syytä.

Valvontakameran kuvaamasta videosta tuli viime viikolla Kiinassa nettihitti, kun lukuisat ihmiset ihmettelivät, mikä sai kolme autoa pomppaamaan samanaikaisesti ilmaan keskellä risteystä.

Video on kuvattu vilkkaassa risteyksessä Xingtain kaupungissa, Hebein maakunnassa Pekingin eteläpuolella.

Videolla kolme autoa pomppaa samanaikaisesti ilmaan parin sekunnin ajaksi ilman näkyvää syytä. Kaksi risteykseen tulossa ollutta minibussia pomppaa ilmaan, samoin kuin vastakkaiseen suuntaan kulkenut henkilöauto.

Toinen minibusseista kaatui kyljelleen ja toinen kolaroi kadulla pysyneen auton kanssa. Osa tapahtuman nähneistä jalankulkijoista pakeni nopeasti paikalta.

Tuhannet ihmiset jakoivat videon painovoimaa uhmaavista autoista ja erilaiset selitykset tapahtuman syystä alkoivat levitä. Osan mielestä syynä oli noituus, jotkut taas uskoivat yliluonnollisiin voimiin.

Selitys on kuitenkin yksinkertaisempi.

Kadulle pudonnut metallikaapeli sotkeentui ruudun oikeassa laidassa näkyvän kadunlakaisukoneen harjoihin ja sai sen pingottumaan kadun poikki. Juuri samaan aikaan kolme autoa oli ilmaan nousseen kaapelin kohdalla.

– Ajoin hitaasti eteenpäin, kun yhtäkkiä auto nousi ilmaan. Kadunlakaisin veti kaapelia mukanaan ja se sattui olemaan juuri automme alla ja nosti meidät ilmaan, toisen minibussin kuljettaja kertoi Kiinan valtiolliselle CCTV-televisiokanavalle.

Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Lähteet: Reuters, Yle Uutiset