Kommunistisen nuorisojärjestön Facebook-sivulla julkaistiin video hyökkäyksestä Stubbia vastaan – Kuvaaja pahoittelee, ettei osallistunut tekoon

Tampereen kommunististen nuorten Facebook-sivulla järjestön nimissä julkaistun videon kuvaajan tai sen julkaisijan henkilöllisyys ei ole tiedossa.

politiikka

Tampereen kommunististen nuorten Facebook-sivulla (siirryt toiseen palveluun) on julkaistu video, jossa näkyy lähietäisyydeltä, kuinka valtiovarainministeri Alexander Stubbin päälle heitetään juotavaa.

Videon sivulle ladanneen henkilön henkilöllisyys ja mahdollinen kytkös Tampereen kommunistisiin nuoriin tai juoman heittäneeseen henkilöön ei ole tiedossa, mutta video on ladattu sivulle järjestön nimissä. Yle Uutisten samasta tilanteesta julkaisemalla videolla näkyy, kuinka videon kuvaaja kävelee juomaa heittäneen henkilön perässä Stubbin luo videoiden tilannetta samalla.

Videon saatetekstissä kuvaajaksi ilmoittautuva henkilö muun muassa kirjoittaa pyytävänsä "anteeksi vain sitä", että ei hämmästyksessään "osannut kuvata paremmin, huutaa äänekkäämmin tai älynnyt ostaa juomaa osallistuakseni tähän aktivismiin".

Päivitykseen myöhemmin tehdyssä lisäyksessä myös luonnehditaan tekoa ilkivallaksi ja perustellaan, ettei sitä "voi pitää minään verrattuna Stubbin (ja laajemman porvariston) omaan terroriin".

Yle Uutiset ei tavoittanut Tampereen kommunististen nuorten yhteyshenkilöä kommentoimaan videota tai sen lataajan henkilöllisyyttä. Aamulehden (siirryt toiseen palveluun) haastatteleman järjestön edustajan mukaan järjestö ei ole välikohtauksen takana. Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) haastatteleman jäsenen mukaan teon kuitenkin tekivät Tampereen kommunististen nuorten "yksittäiset jäsenet yksityishenkilöinä".

Tampereen kommunistiset nuoret on Kommunistisen Nuorisoliiton paikallisosasto.