Vuokatin hyppyrimäki löyhässä hirressä – sai tilapäisen käyttöluvan

Vuokatin HS100-hyppyrimäki sai jatkoaikaa ainakin kolme viikkoa, mutta mäestä ei edelleenkään kisoja hypätä.

urheilu
Sotkamon K-90-mäki.
Julia Sieppi / Yle

Vuokatin HS100-hyppyrimäki on saanut tilapäisen käyttöluvan kolmeksi viikoksi. Hyppyrimäellä tehtiin viime viikon lopulla tarkentavia mittauksia rakenteisiin ja perustuksiin liittyen. Lisäksi viikonloppuna kopterilla kuvaamalla saatiin lisämateriaalia rakenteista.

Tehdyt mittaukset osoittivat, ettei hyppyrimäen rakenteissa tai tornin perustuksissa ole akuuttia sortumisvaaraa eikä tornin todettu sivuttaissiirtymä ole merkittävä.

Pidempiaikaista käyttöä varten mittaukset tehnyt Infrasuunnittelu Oy jatkaa rakennelaskelman tekoa. Yritys tekee tornirakennelman osalta muutos- ja korjausesitykset seuraavien kolmen viikon aikana. Esitysten perusteella haetaan rakennelmalle toimenpidelupa määräaikaista hyppyrimäen käyttöä varten.

Hyppääminen tornista alkaa, kunhan mäki saadaan hyppykuntoon, ja viikonlopun sateiden aiheuttamat sulaumat paikattua. Tilapäisen luvan aikana kilpailuja mäessä ei kuitenkaan järjestetä.

Vuokatin Urheiluopiston vt. rehtori Jyri Pelkosen mukaan opiston ja Vuokatti-Ruka akatemiatoimintojen näkökulmasta mäkihypyn jatkuminen Vuokatin vaaralla on erinomainen uutinen.