Ranskalainen Angéline tykkää talviuimisesta – ulkomaalaiset löytäneet hyisen harrastuksen

Kylmä vesi ei pelota kansainvälisiä opiskelijoita ja maahanmuuttajia Joensuussa. Ulkomaalaistaustaisten uimareiden osuus on lisääntynyt paikallisen talviuintiseuran jäsenistössä.

ilmiöt
Avantouimareita.
Angéline Messinan FB-profiili.

Ranskalainen Angéline Messina pulahti seurueineen hyiseen veteen Joensuun Vehkalahdessa. Ihan avantoon ei päästy, sillä Pohjois-Saimaa lainehtii vapaana.

– Erikoinen ja koko vartalossa tuntuva kokemus. Aluksi olimme peloissamme, mutta uiminen tuntuikin saunassa käynnin jälkeen hyvältä. Hyppäsimme jopa lumeen uinnin jälkeen, kertoo ammattikorkeakoulussa kansainvälistä liiketaloutta opiskeleva Messina.Ulkomaalaiset ovat innostuneet talviuinnista Joensuussa. Joensuun Jääkarhujen avantouintipaikalla Vehkalahdessa käy yhä enemmän kansainvälisiä opiskelijoita ja maahanmuuttajataustaisia uimareita.

Erikoinen ja koko vartalossa tuntuva kokemus.

Angéline Messina

– Jääkarhuilla on jäseniä liki 1 300, joista arviolta sata on maahanmuuttajataustaisia. Väliaikaisempaan uimiseen tarkoitettuja rannekkeita myydään vuosittain noin 8 000, joista kansainvälisten opiskelijoiden ostamia on arviolta parisataa, kertoo puheenjohtaja Jarno Linnolahti. Ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat ovat muun muassa Saksasta, Espanjasta, Ranskasta, Kiinasta ja Japanista. Esimerkiksi yliopistokampuksella mainostetaan mahdollisuutta talviuintiin ja saunomiseen.