Prinssi Rami Jaber liittyi AC Oulun isojen omistajien joukkoon

Oulussa asuva prinssi Rami Jaber haluaa viedä AC Oulun joukkueen harjoittelemaan Lähi-itään ja tuoda joukkueeseen ulkomaalaisvahvistuksia. Ykkösessä pelaava AC Oulu haluaa ottaa oppia Jaberin osaamisesta markkinoinnissa.

urheilu
Prinssi Rami Mercedes Benzin kanssa Oulun edustalla
Antti Pylväs / Yle

Oululainen prinssi Rami Jaber on ostanut ison osuuden AC Oulusta. Samalla Jaberista tuli yhtiön hallituksen jäsen.

Jaber ei halua paljastaa, kuinka paljon rahaa osakekaupoissa liikkui. Kauppojen myötä hän kuitenkin nousi viiden suurimman omistajan joukkoon. Suurimmat omistajat ovat pitkään mukana olleet Arto Oja ja hänen PLC-yhtiönsä, Teijo Hildén, Ilkka Kalermo ja Seppo Säynäjäkangas.

Seurajohtaja Juho Meriläinen kiistää, että kauppojen myötä Jaberille aukesi hallituspaikka automaattisesti.

– Missään vaiheessa ei neuvoteltu, paljonko osakkeita pitää olla että pääsee hallitukseen. Hallitustasolle mennään intohimolla, sillä hallitustyö on raakaa. Meillä on ollut pitkään sitoutunut nelihenkinen hallitus, nyt jäseniä on viisi.

Toiseksi ylimmällä sarjatasolla Ykkösessä pelaavan AC Oulu Oy:n omistajapohja on laaja. Omistajia on lähes 300, mukana myös joukkueen kannattajia.

Lähi-itään harjoittelemaan?

Hallitustasolle mennään intohimolla.

Juho Meriläinen

Lähi-idässä kymmenen vuotta rallia ajanut Jaber on omistajana italialaisessa WRC2-rallitiimissä. Hänellä on Yhdysvalloissa tuotantoyhtiö White Revolver ja tuore tuotantoyhtiö RNG Media Oulussa, missä hän asunut vuodesta 2011.

Rallin lisäksi Jaberin sydän sykkii myös jalkapallolle. Hänen tavoitteenaan on rakentaa AC Oulun joukkueesta entistä vahvempi.

– Haluan viedä joukkueen Lähi-itään pelaamaan, lisätä pelaajien kokemusta ja avata heidän silmiään jalkapallolle, Jaber suunnittelee.

Seurajohtaja Meriläisestä ulkomaan leirit ja harjoituspelit kuulostavat hyvältä.

– Ulkomailla pelaaminen ei sinänsä ole uusi keksintö, vaan suomalaiset seurat käyvät talvella ulkomailla. Meillä ei ole ollut aikaisemmin resursseja, mutta jos nyt on, niin otamme sen ilolla vastaan.

Jaberin visioissa on jossain vaiheessa tuoda pelaajia joukkueeseen ulkomailta, Italiasta ja Espanjasta. Meriläisen mielestä kaikki on mahdollista.

– Jos kontakteja löytyy, niin olemme kiinnostuneita hyvistä ulkomaalaispelaajista. Rakennamme joukkkueen niin, että runko tulee alueen pelaajista, sitten kartoitetaan suomalaisia pelaajia, ja sitten ulkomaalaisia vahvistuksia. Paino sanalla vahvistus.

Jaber laajentaa AC Oulun verkostoa ja auttaa markkinoinnissa

Haluan olla auttamassa kotikaupunkini joukkuetta monella eri tasolla.

Rami Jaber

Prinssi Rami jaber on lähtöisin Palestiinasta, toiminut laajasti Lähi-idässä ja luonut elokuvaprojektiensa kauttaa kontakteja myös Hollywoodiin. AC Oulun intresseissä on hyödyntää Jaberin laajoja verkostoja sekä hänen osaamistaan markkinoinnin ja median puolella.

– Toivon että Jaber tuo uutta virtaa kaikkien nykyisten, pitkään mukana olleiden tekijöiden pariin. Haluamme ottaa Jaberin oppeja käyttöömme erityisesti sosiaalisessa mediassa, missä hän tekee hyvää työtä. Toisaalta haluamme lisäoppia ihmisten pariin jalkautumisessa, sanoo Meriläinen.

AC Oulun vieminen maailmallle sopii Jaberin visioon viedä Oulua maailmankartalle.

– Jalkapallo on maailmalla suurta liiketoimintaa ja haluan olla auttamassa kotikaupunkini joukkuetta monella eri tasolla, Jaber sanoo.

Meriläinen korostaa, että vaikka Jaber on merkittävä jäsen hallituksessa, hänen mukana olonsa ei ole mikään taikasauvan heilautus.

– Nyt se työ vasta alkaa. Mitään ei saa edelleenkään ilmaiseksi.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus