Jouluseimen rakentaja kyllästyi ilkivaltaan: Jeesus, Maria ja Joosef löysivät suojan sisätiloista

Maria, Joosef ja Jeesus-lapsi, siinä ainekset jouluseimeen. Toisia jouluinen teos ihastuttaa ja osaa vihastuttaa - jopa siinä määrin, että kahtena vuonna seimi on joutunut rajun ilkivallan kohteeksi. Nyt Maria, Joosef ja Jeesus hakeutuivat sisätiloihin, turvaan vandaaleilta.

ilmiöt
Jouluseimi näyteikkunalla.
Juha Kemppainen / Yle

Kokkolalainen evankelista Reijo Ruotsalainen on rakentanut seimikuvaelmansa jo kolmena vuonna. Seimi on ollut kaupungin keskustassa, lähellä rakentajansa kotia ja liikkunut myös mobiilisti auton perällä kiertämässä kouluja ja päiväkoteja.

Ulkona ollut kuvaelma on kokenut kovia: yhtenä vuonna Jeesus-lapsi varastettiin, toisena vuonna kolmesta hahmosta katosi kaksi ja puoli. Synnin tuntoihin tullut varas toki palautti Jeesus-lapsen, mutta vandalismista uhkasi muodostua ikävä perinne.

Reijo Ruotsalainen väsyi jouluseimeen kohdistuvaan ilkivaltaan. Viime vuonna hän päätyikin hiukkasen puhaltelemaan.:

– Myönnän, kyllä se ilkivalta harmitti vietävästi, toteaa evankelista.

Tänä jouluna ilkivallan riskiä on pienennetty: teos löysi turvallisen sisätilansa Yle-talon alakerrasta.

Kuivasta, lämpimästä ja isosta ikkunasta on pelkkää hyötyä seimiasetelmalle. Toteutuksen Ruotsalainen toteuttaa assistentti Jenni Ylisen kanssa.

–Teen mitä Jenni pyytää, kankaitten ja valojen kanssa lopputulos hämmästyttää rakentajiakin. Onhan se lopullinen muoto kiva yllätys, nauraa parivaljakko työnsä äärestä.