Video: Joulupukki ja pakkasukko halailivat itärajalla esimerkillisen kiltisti

Virkaveljet liennyttivät rajankäyntiä jo viidennen kerran Tohmajärven Niiralassa. Suomalainen joulupukki oli varustautunut perinteisellä käyrällä kävelykepillä, kun taas venäläinen pakkasukko tuli rajatapaamiseen jykevän, pitkän sauvan kanssa. Taisteluksi tapaaminen ei mennyt, vaikka naisasioita jouluvaarit vähän puivatkin.

ilmiöt
Joulupukki juttelee Pakkasukolle.
Joulupukki ja Pakkasukko tapaavat joulunodotustunnelmissa Suomen ja Venäjän rajalla.

Korvatunturilta Niiralan kansainvälisen rajanylityspaikan 20-vuotisjuhliin saapunut joulupukki oli valinnut niittikoristeisen nuttunsa alle pitkät housut ja nahkaiset, kippurakärkiset lapikkaat. Kaukaa Siperista saapunut venäläinen serkkumies, pakkasukko puolestaan luotti lauhassa joulukuun ensimmäisen päivän säässä farkkuihin. Toki kummallakin oli asianmukaisesti karvasomisteinen lakki ja käsipuolessa nuorempaa polvea edustavat tonttu ja lumihiutaletyttö.

Sankka kutsuvierasjoukko todisti Suomen ja Venäjän rajalla vanhojen, kuulemma noin 400-vuotiaiden ystävien lämminhenkistä kohtaamista. Siinä halattiin ja toivotettiin kaikkea hyvää kummallekin kansalle. Ja koska joulupukki tiesi kollegansa pakkasukon olevan venäläiseen tapaan suuri kalojen ja kalastuksen ystävä, toi hän lahjapussissaan tullessaan naapurilleen komean vuosiuistimen.

– Tällä lohi saatetaan saada. Lohta kun ei oteta, vaan se saadaan, tiesi joulupukki kertoa.

Joulupukin ja pakkasukon tapaaminen järjestettiin Niiralan kansainvälisellä rajanylityspaikalla viidennen kerran. Terveisiä lähti niin säidenhaltijalle, jolle vieno toive lumesta jouluksi, että maailman lapsille, joiden joulupukki sanoi olevan niitä kaikkien tärkeimpiä ihmisiä.