1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Pakolaiskeskustelu päättyi poliisin tuloon Kokkolassa

Kokkolan kaupunginkirjastossa järjestetty pakolaiskeskustelu keskeytyi poliisin paikalle tuloon maanantai-iltana. Tilaisuuden järjestäjien mukaan noin seitsemän ihmisen joukko häiritsi tilaisuutta kärjekkäillä, pakolaisvastaisilla kommenteillaan. Poliisi kutsuttiin paikalle rauhoittamaan tilannetta.

Kuva: Kalle Niskala / Yle

Maanantaina Kokkolan kaupunginkirjastossa järjestettiin pakolaiskeskustelutilaisuus, jossa olivat mukana muun muassa kansanedustaja Nasima Razmyar (sd.) ja SPR:n Länsi-Suomen toiminnanjohtaja Pekka Annala.

Järjestäjien mukaan vajaan kymmenen ihmisen joukko häiriköi tilaisuutta ja puhujia keskeytettiin. Kommentit olivat pakolais- ja islamvastaisia, kuvaa yksi tapahtumaan osallistunut. Hän koki tilanteen uhkaavaksi.

Tilaisuuden järjestäjien mielestä häiriköinti oli ennalta suunniteltua, ja osa häiriköitsijöistä kuvasi tilaisuutta kameralla.

Poliisi vahvistaa, että yleisötilaisuudessa on ollut järjestyshäiriöitä, ja heidät on pyydetty paikalle. Tilannetta kävi rauhoittamassa kaksi poliisipartiota.

Järjestäjien mukaan sen jälkeen ainakin osa häirintään osallistuneista poistui paikalta ja tilaisuutta päästiin jatkamaan. Poliisi ei ottanut ketään kiinni välikohtauksen takia.

Järjestäjien mukaan vastaavanlaiset tilaisuudet on järjestetty aikaisemmin myös Seinäjoella ja Vaasassa, eikä kummassakaan ole ollut järjestyshäiriöitä.

EU, Suomi ja pakolaistulva - keskustelutilaisuuden järjestivät SDP Pohjanmaa ja TSL eli Työväen Sivistysliitto.