1. yle.fi
  2. Uutiset

Sari Helin: Yritysten pitäisi paikata hallituksen leikkauksia

Suomessa on yli 100 000 köyhässä perheessä elävää lasta. Nykyhallituksen leikkaukset tuomittiin A2 Vanhemmuus-illassa, sillä ne leikkaavat suoraan vähätuloisimmilta perheiltä. Sari Helin tosin ehdotti yrityksiä rahoittajiksi esimerkiksi harrastusmahdollisuuksiin.

Ajankohtainen kakkonen
Sari Helin
Kati Laukkanen / Yle

Työ ei enää takaa toimeentuloa, vaan köyhyys on MLL:n asiantuntijan Esa Iivosen mukaan kasvussa myös työssäkäyvien vanhempien perheissä. Hallituksen leikkaukset koskevat suoraan juuri vähätuloisten mahdollisuuksista. Kulttuuri, kirjasto ja esimerkiksi ulkoliikuntapaikkojen karsiminen vie halpoja harrastusmahdollisuuksia.

Sari Helin ehdotti A2 Vanhemmuus-illassa ratkaisuksi yritysten yhteiskuntavastuun kantamista. Helinin mukaan yritysten pitäisi rahoittaa esimerkiksi harrastusmahdollkisuuksia.

OAJ:n puheenjohtajan Olli Luukkaisen mukaan ehdotus oli hurskastelua, ja se olisi yrityksille vain julkikuvan kiillottamista. Myös Esa Iivonen kyseenalaisti sen, pitääkö päivähoidosta leikata.

– Meillä on sellainen hallitus, jolle on tärkeämpää, että saan ajaa sadan tonnin autolla kuin se, että työttömän lapsella on oikeus varhaiskasvatukseen, Vesa Linja-aho sanoi.

Lue seuraavaksi