Spotify listasi soitetuimmat artistit - Cheek jälleen kuunnelluin artisti Suomessa

Suomalaiset kuuntelevat eniten Cheekin ja JVG:n musiikkia suoratoistopalvelu Spotifyista. Tämän vuoden suosituin kappale Suomessa oli yhdysvaltalaisen elektromusiikkiyhtye Major Lazerin Lean On.

kulttuuri
Cheek.
Henrietta Hassinen / Yle

Suoratoistopalvelu Spotifyn soittolistojen mukaan Suomen suosituimpana artistina jatkaa Cheek. Cheek teki tänä vuonna myös Spotifyn historiaa, sillä levynjulkaisun jälkeen Suomen top 10 -kappaleet olivat kaikki Cheekin levyltä.

Hyvänä kakkosena Suomessa paahtaa rap-duo JVG, jonka albumi 247365 oli myös maamme kuunnelluin albumi. Kotimainen musiikki on suomalaisten suosiossa, sillä vuoden soitetuimmista artisteista koko kärkinelikko on suomalaisia. Soitetuimpien kymmenen kappaleen kärkeen ylsivät kotimaisista kappaleista Teflon Brothersin Pämppää, JVG:n Tarkenee sekä Antti Tuiskun ja VilleGallen Keinutaan.

Major Lazer teki vuoden hitin

Tänä vuonna koko maailmaa on tanssittanut Spotifyn mukaan eniten yhdysvaltalainen elektromusiikkiyhtye Major Lazer, jonka biisi Lean On on tämän vuoden soitetuin kappale niin Suomessa kuin maailmanlaajuisestikin. Major Lazer vieraili alkusyksystä Flow-festivaalilla Helsingissä ja ensi kesänä yhtye on tulossa Turun Ruisrockiin.

Vuoden suosituimmaksi artistiksi nousee kanadalainen räppäri Drake, joka sai fanit sekaisin musiikkinsa lisäksi myös kappaleeseen Hotline Blingiin liitetyn kuuluisan tanssinsa ansiosta.

Justin Bieber teki puolestaan marraskuussa kaikkien aikojen kuunteluennätyksen, sillä yhden päivän aikana hänen musiikkiaan striimattiin 36 miljoonaa kertaa.

Vuoden soitetuin naisartisti on barbadoslaissyntyinen Rihanna. Spotifyn soittolistat eivät kuitenkaan kerro koko totuutta artistien suosiosta, sillä muun muassa hiljattain levyn julkaissut Adele ei antanut musiikkiaan suoratoistopalveluun. Myös yhdysvaltalaistähti Taylor Swiftin musiikki puuttuu Spotifysta.

Top 5 soitetuinta suomalaista artistia Suomessa vuonna 2015:

 1. Cheek
 2. JVG
 3. Haloo Helsinki!
 4. Robin
 5. Antti Tuisku

Top 5 maailmanlaajuisesti suosituinta artistia vuonna 2015:

 1. Drake
 2. Ed Sheeran
 3. The Weeknd
 4. Maroon 5
 5. Kanye West

Top 5 soitetuinta kappaletta Suomessa vuonna 2015:

 1. Major Lazer – Lean On (feat. MØ & DJ Snake)
 2. Ellie Goulding – Love Me Like You Do – From “Fifty Shades Of Grey”
 3. Tungevaag & Raaban – Samsara
 4. Lost Frequencies – Are You with Me – Radio Edit
 5. Teflon Brothers – Pämppää