Hyppää sisältöön

Sipilä paljasti: Trio keskusteli kielteisistä lausunnoista ennen Stubbin kohupuhetta

Hallitus keskusteli hallintarekisterihankkeen kohtaamasta kritiikistä vain hetki ennen kuin Stubb puolusteli hanketta eduskunnassa.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kommentoi valtiovarainministeri Alexander Stubbin hallintarekisterilausuntoon liittyviä asioita saapuessa eduskunnan täysistuntoon Helsingissä 1. joulukuuta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kertoi tänään eduskunnassa toimittajille, että trio eli hallituspuolueiden puheenjohtajat keskusteli hallintarekisterihankkeesta juuri ennen viime torstain kyselytunnin alkua.

Pääministerin mukaan tuossa keskustelussa oli esillä, että oli hyvin epätodennäköistä löytää esitystä, joka voitaisiin jättää, koska hallituksen pyytämät asiantuntijalausunnot hallintarekisterihankkeesta olivat hyvin kriittisiä. Trio päätti palata asiaan tiistaina eli tänään.

Trion keskustelusta huolimatta valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) puolusti esitystä kyselytunnilla ja väitti, että 90 prosenttia lausunnoista oli uudistukselle myönteisiä. Myöhemmin Helsingin Sanomat uutisoi Stubbin puheiden olevan virheellisiä.

Ministeri Stubb pyysi eduskunnassa esittämiään vääriä lukuja anteeksi viimeksi tänään tiedotustilaisuudessaan.

.
.