Muumituristit saavat upouudet ravintolat – Tampere-talo uudistaa koko kattauksensa

Tampere-talo avaa ensimmäisen uudenlaisen ravintolan marraskuussa 2016. Tampere-talo toivoo, että kävijämäärä myös ravintoloissa kasvaa, kun Muumimuseo avautuu toukokuussa 2017.

kulttuuri
Pietilä's diorama based on the story "The Magician's Hat".
Mihalis Kouloumpis / Yle

Tampere-talo aikoo uudistaa ravintolatoimintaansa huomattavasti puolentoista vuoden aikana. Tätä varten Tampere-talo on solminut yhtiökumppanuuden helsinkiläisen Royal Ravintolat -yrityksen kanssa.

Ensimmäinen uudenlainen ravintola aukeaa ensi vuoden marraskuussa, ja uudistuksen pitäisi valmistua lopullisesti kevääseen 2017 mennessä, kertoo Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas.

– Tampere-talossa on käynnistetty uudistushanke, jossa meille rakennetaan maailman ainoa muumimuseo. Lisäksi tulee muun muassa uusia kokoustiloja ja Tove Janssonin lukukirjasto. Tarkoituksena on palvella pirkanmaalaisia ja suomalaisia vieraita sekä myös kansainvälisiä muumituristeja entistä laajemmalla ravintolapalvelulla.

Muumimuseosta toivotaan vetonaulaa

Järjestelyssä Tampere-talo ei ulkoista ravintolatoimintaa vaan se säilyy edelleen heidän hallussaan. Toimitusjohtaja Paulina Ahokas kuvailee yhteistyötä Royal Ravintoloiden kanssa tiiviiksi yhteistyöksi. Nykyinen henkilökunta siirtyy vanhoina työntekijöinä ravintolayrityksen palvelukseen.

Tampere-talossa alkoi mittava laajennustyö ja remontti viime kesänä. Samalla rakennukseen tehdään uudet tilat Tampereen Muumimuseolle. Museo avautuu toukokuussa 2017 ja sen tavoitteena on kasvattaa Tampere-talon vuosittaista kävijämäärää 355 000 kävijästä 420 000 kävijään.