Zuckerberg sai tyttövauvan – lupaa lahjoittaa Facebook-omistuksestaan 99 prosenttia pois

Kiitollinen isä Mark Zuckerberg aikoo lahjoittaa 99 prosenttia Facebook-osakkeistaan edistääkseen maailmaa tasa-arvoisemmaksi kaikille lapsille.

Ulkomaat
Facebookin perustaja Mark Zuckerberg ja Priscilla Chan avioituivat Californiassa.
Allyson Magda / Facebook / EPA

Facebookin perustaja ja toimitusjohtaja, yhdysvaltalainen ohjelmistosuunnittelija ja liikemies Mark Zuckerberg ja hänen vaimonsa Priscilla Chan ovat saaneet tyttövauvan. Tuoreet vanhemmat kirjoittavat Facebookissa kirjeen tyttärelleen Maxille.

Kirjeessä vanhemmat lupaavat lahjoittaa 99 prosenttia Facebook-osakkeistaan elämänsä aikana edistääkseen maailmaa tasa-arvoisemmaksi kaikille lapsille. Osakkeiden arvo on tällä hetkellä noin 45 miljardia dollaria eli noin 42,5 miljardia euroa.

Zuckerberg ja Chan käsittelevät kirjeessä myös terveyteen, koulutukseen ja oppimiseen liittyviä kysymyksiä, jonka jälkeen he ilmoittavat perustavansa Chanin nimeä kantavan säätiön, jonka tarkoituksena on edistää tasa-arvoa. Aluksi säätiö keskittyy koulutukseen, internetiin pääsyyn edistämiseen, sairauksien parantamiseen ja yhteisöllisyyden tukemiseen.

Zuckerberg on sitoutunut antamaan miljardin dollarin edestä Facebookin osakkeita vuosittain seuraavan kolmen vuoden ajan.

Tuore perhe aikoo kertoa lisää lahjoitussuunnitelmistaan, kun he ovat palanneet äitiys- ja isyyslomiltaan.

Korjattu osakkeiden arvot.

Päivitys klo 0:39 täydennetty juttua.