Mikkeliin avataan koirauimala – "Tähän saakka koiria käyty uittamassa Helsingissä asti"

Koirien hyvinvointipalvelut Etelä-Savossa laajenevat kun Otavaan avataan maakunnan ensimmäinen koirauimala. Uimalan yhteyteen tulevat myös koirien harjoitushalli, hierontaa ja trimmausta sekä tilat luentojen pitämiseen.

koira
koiraa uitetaan altaassa
Yle

Mikkelin Otavaan avautuu vuoden alussa Etelä-Savo ensimmäinen koirauimala. Otavan koulutilan vanhoihin tiloihin rakennetaan joulukuun ja tammikuun aikana suoranainen koirakeskus.

– Sinne tehdään 9x4 metriä suuri uima-allas ja tekonurmi. Huoneen viereen tulee koirien harjoitushalli, ja yläkerrassa ovat luentosali ja tilat koirien hierontaan ja trimmaamiseen, Huvihurtan toinen yrittäjä Riikka Pulliainen kertoo.

Lähimmät koirauimalat ovat tähän asti olleet Lappeenrannassa ja Kuopiossa. Kuopioonkin koirauimala avautui vasta kaksi kuukautta sitten. Pulliainen uskoo, että investoinnit saadaan katettua, sillä koirien hyvinvointipalveluille on kysyntää.

– Suurimmat investoinnit tulevat muutostöistä, kun hallin sisälle tehdään huone, jolla eristetään lämmön ja vesihöyryn karkaamista. Ei mitään hillittömän isoja investointeja, mutta onhan siinä kuitenkin. Uskon, että palveluiden olemassaolo synnyttää kysyntää. Koirien omistajat ovat myös kertoneet, että he käyttävät nykyään koiria jopa Hyvinkäällä ja Helsingissä asti uimassa.

Koirauimalaan voi tuoda minkä tahansa koiran polskimaan joko huvin vuoksi tai kuntoutukseen.

– Jaamme uintivuorot puolen tunnin jaksoihin. Koira voi uida esimerkiksi alkuun uittajan kanssa pelastusliivit päällä ja kun se oppii toimimaan altaassa, sen voi antaa uida yksin. Uimaan voi tuoda myös vaikka kaveriporukan koirat yhdessä, kunhan koirat tuntevat toisensa entuudestaan.

Koirien uimalan olemassaolossa on Pulliaisen mukaan järkeä siinä, missä uimaloille muutenkin.

– Koiralle uittaminen on hyvä kuntoilumuoto. Esimerkiksi ylipainoinen tai niverikosta kärsivä koira voi kuntoilla uimalla tehokkaasti. Myös sellaiset koirat, joita treenataan eri lajeissa, voivat kuntoilla tehokkaasti myös talvikaudella uimalassa.

Huvihurtta avaa ovensa näillä näkymin tammi-helmikuussa.