1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Akaan kuolonkolarin uhreista kaksi oli lapsia – kukaan ei käyttänyt turvavöitä

Akaassa liikenneonnettomuudessa kuolleista kolmesta ihmisestä kaksi oli lapsia. Onnettomuusautossa ei kukaan käyttänyt turvavöitä. Poliisin mukaan turvavyön käyttö olisi saattanut pelastaa erityisesti takapenkillä olleet.

Kotimaan uutiset
Kolariauto.
Jukka Töyli / Yle

Poliisi on selvittänyt Akaan onnettomuudessa henkilöautossa olleet henkilöt ja välittänyt omaisille kuolinviestin. Autossa oli kuljettajana vuonna 1985 syntynyt tamperelainen nainen, matkustajina vuosina 2011 ja 2000 syntyneet tytöt. Poliisin mukaan kyse ei ollut perheestä vaan tytöt olivat kuljettajan sukulaisia.

Henkilöauto törmäsi rekkaan tiistai-iltana Kylmäkosken Nesteen paikkeilla Akaassa. Tien pinta oli onnettomuuspaikalla jäinen, mutta autossa oli alla hyvät talvirenkaat.

Onnettomuushetkellä kukaan henkilöautossa olleista ei käyttänyt turvavyötä. Autossa olleet lensivät törmäyksen voimasta ulos autosta. Poliisin mukaan turvavyö olisi saattanut pelastaa erityisesti takapenkillä olleet.

Poliisi tavoitti jo onnettomuushetken jälkeen kolarissa kolmantena olleen autoilijan, jonka kylkeen onnettomuusauto törmäsi heitellessään kaistoilla. Tämän auton kyydissä olleilla ei onneksi henkilövahinkoja.

Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksina. Epäilty henkilö on menehtynyt onnettomuudessa. Rekan kuljettajaa tai kolmatta autoilijaa ei epäillä mistään rikoksesta vaan nämä on puhutettu todistajina tapahtuneeseen.

Lue seuraavaksi