1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruotsalainen popyhtye Roxette juhlakiertueellaan Sataman Yöhön

Maailmanlaajuisesti 1980- ja 1990 –luvuilla suosittu Roxette tähdittää kesäkuussa Sataman Yötä Jyväskylässä. Ruotsalaisen popyhtyeen ensisingle Neverending Love ilmestyi 30 vuotta sitten ja yhtye aloitti kaksi vuotta sitten juhakiertueen.

Sataman yö (Festivaali)
Roxetten keulahahmot Marie Fredriksson ja Per Gessle.
Roxetten keulahahmot Marie Fredriksson ja Per Gessle.YLE / Ari Welling

Kesäkuun 18. päivän keikka on osa Roxetten maailmanlaajuista XXX – The 30th Anniversary Tour –kiertuetta. Laulaja Marie Fredrikssonin ja säveltäjä-sanoittaja Per Gesslen muodostama Roxette valloitti 90-luvun alussa maailmaa Abban jalanjäljillä ja Ace Of Basen rinnalla.

Roxetten levyjä on myyty yli 70 miljoonaa. Yhtyeen tunnetuimpia hittejä ovat The Look, Joyride, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love ja Sleeping In My Car.

Satamasta kehittynyt toimiva tapahtuma-alue

Viime kesänä Sataman Yön päätähtenä nähtiin Tom Jones. Tapahtuman tuottaja Hannu Haljala kehuu uudistettua Jyväskylän satamaa kaupunkimaiseksi ja samalla luonnonläheiseksi tapahtuma-alueeksi.

– Jättiluokan stadionitkin kalpenevat Jyväskylän Sataman puitteille, jossa on mahtavaa järjestää konsertteja, hehkuttaa Haljala.

Sataman Yön järjestää N.C.D. Production Oy, joka on erikoistunut etenkin musiikkitapahtumiin eri puolella Suomea. Yhtiö tuottaa muun muassa Jysärin, Pipefestn, Iskelmäfestivaalin ja Juhannusfestivaalin Himoksella, Suomipopin Jyväskylässä, Tammerfestin Tampereella, Jurassic Rockin Mikkelissä ja Kuopio Rockcock –festivaalin.

Lue seuraavaksi