Kuulemiset kyläkoulujen sulkemisesta alkavat Kaavilla

Kaavilla aloitetaan keskiviikkona tiedotus- ja kuulemistilaisuudet kahden kyläkoulun sulkemisesta ja yhden alakoulun malliin siirtymisestä. Kaavin kunta aikoo sulkea Luikonlahden ja Kortteisen koulut ensi lokakuussa. Oppilaat siirrettäisiin Kaavin kirkonkylän koulun uuteen laajennusosaan, joka valmistuu ensi syksynä.

Kaavi

Kaavin kunta järjestää tällä viikolla kuulemistilaisuudet yhden alakoulun malliin siirtymisestä. Tilaisuudet järjestetään keskiviikkona Luikonlahden koululla, torstaina Kortteisen koululla ja perjantaina Kaavin valtuustosalissa.

Kaavilla vaaditaan kunnallista neuvoa antavaa kansanäänestystä kyläkoulujen sulkemisesta. Kunnanhallitukselle on luovutettu kansanäänestyksen allekirjoituslista, jossa on 535 nimeä, mikä tarkoittaa että äänestystä vaatii 18 prosenttia äänestysikäisistä kaavilaisista.

Valtuuston on otettava esitys käsittelyyn, kun allekirjoittajana on yli viisi prosenttia äänestysikäisistä kuntalaisista. Kaavin valtuusto on jo päättänyt Luikonlahden ja Kortteisen koulujen sulkemisesta. Päätös kytkettiin kunnallisveroprosentin suuruuteen. Päätös tulee kuitenkin vielä lopulliseen käsittelyyn ensi vuoden talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Kaavin kunta on julkaissut yhden alakoulumallin lähtökohdat ja perustelut nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun). Kunta on pyytänyt alakoulumalliin liittyviä mielipiteitä ja kysymyksiä kirjallisesti 7. joulukuuta 2015 mennessä. Ne voi lähettää osoitteeseen Kaavin kunta, kirjaamo, PL 13, 73601 Kaavi tai sähköpostitse kirjaamo@kaavi.fi (siirryt toiseen palveluun).