Jätevesiyhtiö syytteessä joen pilaamisesta – syyttäjä vaatii satojen tuhansien korvauksia

Jätevesiyhtiö JVP-Eura Oy:tä syytetään vuosikausia jatkuneesta puhdistamattoman jäteveden syytämisestä Eurajokeen. Syyttäjä vaatii yhtiöltä vähintään 400 000 euron korvauksia ympäristön pilaamisesta ja terveyden vaarantamisesta.

Kotimaa
JVP Eura Oy jätevedenpuhdistamo.
Yle

Jätevesiyhtiö JVP-Euran toimitusjohtajaa ja käyttöpäällikköä syytetään vuosia jatkuneesta ympäristön turmelemisesta tänään Satakunnan käräjäoikeudessa alkaneessa oikeudenkäynnissä.

Syytteen mukaan toimitusjohtaja ja käyttöpäällikkö sallivat puhdistamattoman jäteveden päästämisen jokeen, eivätkä he ryhtyneet toimiin puhdistamon kapasiteetin lisäämiseksi.

Lisäksi syytteessä todetaan, että yhtiö on laiminlyönyt kirjanpidon häiriö- ja poikkeustilanteista sekä samalla salannut lähes kokonaan ohijuoksutukset viranomaisilta.

Mittava korvausvaatimus

Syyttäjä katsoo, että JVP-Euran toiminnan seurauksena Eurajoen vesi on pilaantunut niin, että se on ajoittain jouduttu laittamaan käyttökieltoon talous- ja virkistyskäytössä.

Syyttäjä vaatii toimitusjohtajalle ja käyttöpäällikölle ehdollisia vankeustuomioita ympäristön turmelemisesta. JVP-Eura on syyttäjän mukaan tuomittava menettämään ohijuoksutusten tuottama taloudellinen hyöty, kuitenkin vähintään 400 000 euroa.

Tänään alkaneelle oikeudenkäynnille on varattu kolme käsittelypäivää.