Poliitikko kiittää Jumalaa vastaanottokeskuksen palosta – puoluetoveri tyrmistyi

Perussuomalaisten pohjanmaalainen varakansanedustaja Juha Mäenpää kiittää Jumalaa Niinisalon vastaanottokeskuksen palosta. Eduskunnan entinen varapuhemies, pappi Anssi Joutsenlahti (ps.) vastustaa jyrkästi Jumalan liittämistä rikolliseen tekoon.

Kotimaa
Puukerrostalo palaa Niinisalossa
Katja Halinen / Yle

Perussuomalaisten pitkäaikainen vaikuttaja Anssi Joutsenlahti tyrmää puoluetoverinsa, pohjanmaalaisen varakansanedustaja Juha Mäenpään kommentit Kankaanpään Niinisalon vastaanottokeskuksen tulipalosta.

Niinisalossa paloi tiistaina maan tasalle rakennus, johon oli tarkoitus majoittaa kymmeniä turvapaikanhakijoita. Poliisi tutkii paloa törkeänä tuhotyönä ja sitä epäillään tuhopoltoksi.

Ilmajoen kunnanhallituksessa istuva Juha Mäenpää kommentoi Facebookissa paloa näin: "Aivan mahtavaa. Jumala on olemassa. Rukouksiini on vastattu." Kommentista uutisoi ensimmäisenä Seura-lehti (siirryt toiseen palveluun).

"Jumala ei ole koston Jumala"

Perussuomalaisten Satakunnan-piirin ja Kankaanpään kaupunginhallituksen puheenjohtajana toimiva eduskunnan entinen varapuhemies Anssi Joutsenlahti tuomitsee Mäenpään puheet. Joutsenlahti on ammatiltaan pappi.

– Tähän ei voi nyt Jumalaa sekoittaa, jos ryhdytään laittomuuksiin. Vielä ei ole varmaa, onko vastaanottokeskuksen poltto tuhopoltto, mutta jos se on, sitä ei voi millään tavalla puolustella Jumalalla eikä millään muullakaan. Se on rikollinen teko ja tekijän on saatava rangaistuksensa, Joutsenlahti sanoo.

Tähän ei voi nyt Jumalaa sekoittaa, jos ryhdytään laittomuuksiin.

Anssi Joutsenlahti (ps.)

Myös teologisesta näkökulmasta Joutsenlahti pitää Jumalan liittämistä tulipaloon vastenmielisenä puheena.

– Uuden testamentin Jumala on anteeksiantava, laupias ja armahtava Jumala. Jumala ei ole koston vaan rakkauden Jumala.

"Jäitä hattuun"

Anssi Joutsenlahti korostaa, että turvapaikanhakijatilanteeseen pitää vaikuttaa laillista tietä.

–Tunnen Juha Mäenpään. Hän on helposti innostuva ja kuuluu Suomen Sisuun. Hän saisi laittaa jäitä hattuun ja miettiä perusteellisemmin näitä asioita. Pakolaiskysymystä ei voida ratkaista väkivallalla tai laittomuuksilla. Hallitus tekee kaiken voitavansa, että tilanne saataisiin hallintaan, Joutsenlahti sanoo.