Dull, dirty ja dangerous – Digitalisaatio vie työelämästä kolme d:tä

Suomalaisen työn liitossa tiedetään, että digitalisaatio ja automatisaatio muuttavat työelämää. Liitosta kuitenkin muistutetaan, että muutoksessa voi olla myös mahdollisuuksia. Myös tulevaisuudentutkija Ilkka Halava uskoo digitalisaation sekä muuttavan työtehtäviä ja jopa hävittävän osan töistä. Katoamassa ovat tylsät, likaiset ja vaaralliset työt, Halava arvelee.

Kotimaa
Henkilö käyttämässä tablettia.
Yle

Tulevaisuudentutkija Ilkka Halava on Seinäjoella puhumassa tulevaisuudesta sivistystoimen henkilöstölle. Halavan mukaan 2030-luvulla ei puhuta enää ammateista, vaan arvontuottamisesta. Arvontuottamisen tapoja syntyy erilaisia ja digitalisaatio näkyy lähes työssä kuin työssä. Myös niissä tehtävissä, joihin vielä tarvitaan ihmistä.

– Yleensä on vallalla (käsitys), että automatisaatio syö työpaikkoja ja vie niitä. Näin toki, mutta digitalisaatio vie kaikkien työstä jotain ja tuo lisää jotain sellaista, mitä siellä ei ole, Ilkka Halava miettii.

Myös Suomalaisen työn liitossa on pohdittu tulevaisuuden työtä. Se, että digitalisaatio ja automaatio pelottavatkin, tiedostetaan.

– Jotkut sanovat, että yli 30 prosenttia työpaikoista tulee häviämään, joten on ymmärrettävää, että se luo pelon ja uskon puutteen siitä, mitä ihmiset sitten tekee, sanoo tutkimuspäällikkö Jokke Eljala Suomalaisen työn liitosta.

Eljala kannustaa miettimään, miten digitalisaatiossa voisi olla mukana esimerkiksi kehittämällä itseään. Digitalisaatio, automatisaatio ja globalisaatio voivat olla myös mahdollisuuksia.

– Aikanaan pelättiin, että internet vie työpaikkoja, mutta itse asiassa on syntynyt 1,5 uutta työpaikkaa yhtä menetettyä työpaikkaa kohden, Eljala muistuttaa.

Luovuus ja työn merkitys motivoimaan

Ilkka Halava arvelee, että on ammatteja tai työtehtäviä, jotka katoavat ja joita ei kukaan jää kaipaamaan.

– Dull, dirty ja dangerous eli tylsä, likainen ja vaarallinen, Halava ennustaa katoavia töitä ja arvelee, että ne tehtävät, jotka voidaan automatisoida, automatisoidaan.

– Sellaiset, jotka liittyvät tarkistamiseen ja varmistamiseen ja sellaisten asioiden läpikäymiseen, joiden tarkistaminen on koneellisesti helppoa ja koneellinen lopputulos on viisaampaa suorittaa koneen kanssa kuin ihmisen, joka on erehtyväinen. Kategorisesti kaikki tylsä muuttuu digitaaliseksi, Halava sanoo.

Jokke Eljala kertoo Suomalaisen työn liiton tutkimuksesta, jolla muutama vuosi sitten on tutkittu suomalaisten asenteita työhön. Jos tulevaisuuden työ muuttuu, muutosta on hänen mukaansa havaittavissa myös suomalaisten asenteissa sen tekemiseen.

– Meillä on aina oltu uutteria ja ahkeria ja haluttu olla työssä kiinni. Kun kysyimme, millaisena työntekijänä näet itsesi tulevaisuudessa, niin yhtäkkiä esiin alkavat nousta luovuus, idearikkaus ja se, että minua arvostetaan työntekijänä. Ollaan siirtymässä ahkerasta ja luottavasta työntekijästä semmoiseen, joka haluaa tehdä edelleen työnsä hyvin, mutta saada siitä jotain merkitystä, mitä tekee. Se motivoi ihmisiä uudella tavalla.