1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Niinisalon vastaanottokeskuksen palo varmistui tuhopoltoksi

Poliisi on saanut tiistaisen tulipalon syyn selville. Tulipalo on vahvistunut tahallaan sytytetyksi, ja poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa törkeänä tuhotyönä.

turvapaikanhakijat
Niinsalon vastaanottokeskus palaa
Katja Halinen / Yle

Kankaanpään Niinisalon tiistainen vastaanottokeskuksen rakennuksen tulipalo on varmistunut tuhopoltoksi poliisin teknisessä tutkinnassa.

– Saimme vahvistuksen, että palo on saanut alkunsa rakennuksen eteläpäädystä sen ulkopuolelta tahallisesti. Tekotapaa emme kommentoi tässä tutkinnan vaiheessa sen tarkemmin, tutkinnanjohtaja, komisario Sari Malinen sanoo.

Ei kiinniottoja

Poliisi ei kerro, onko sillä epäilyjä teon tekijästä. Kiinniottoja ei ole tehty. Poliisi on saanut tulipalosta runsaasti vihjeitä, mutta vinkkejä toivotaan edelleen.

Niinisaloon on ollut tarkoitus majoittaa turvapaikanhakijoita lähipäivinä. Tiistaina palaneen rakennuksen jälkeen alueella on edelleen kaksi rakennusta, joita aiotaan käyttää vastaanottotiloina.

Maahanmuuttoviraston mukaan suunnitelmia vastaanottokeskuksen perustamisesta ei muuteta tuhopolton takia. Rakennukset sijaitsevat lähellä Niinisalon varuskunta-aluetta.

Lue seuraavaksi