1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lujatalo

Mylly aikoo muuttaa Muotoiluakatemian vanhoihin tiloihin

Luovien alojen keskus joutuu muuttamaan Kuopion satamasta muualle rakennuksen remontin vuoksi. Muotoiluakatemialta tyhjilleen jääneiden tilojen paikalle on suunniteltu asuntoja. Hanke kuitenkin viivästyy alueen kaavasta tehdyn valituksen vuoksi.

Lujatalo
Muotoiluakatemian tiloja Kuopion keskustassa
Toni Pitkänen / Yle

Kuopion satamasta remontin vuoksi pois muuttava Luovien alojen keskus Mylly on löytämässä toiminnalleen uudet tilat.

Mylly aikoo muuttaa alkuvuodesta vuokralle Muotoiluakatemialta keskustassa tyhjilleen jääneisiin vanhoihin koulutiloihin. Tilat ovat olleet tyhjillään noin vuoden, kun muotoilun opiskelijat siirtyivät Savonia-ammattikorkeakoulun Opistotien kampukselle.

Muotoiluakatemian Piispankadun tiloissa on esimerkiksi hyvät pajatilat kuvataiteilijoille ja sopivasti toimistotilaa. Myllyn tiloissa satamassa työskentelee kolmisenkymmentä luovan alan toimijaa. Osa yrittäjistä on jo muuttanut sataman tiloista muualle itse etsimiinsä tiloihin.

Vielä ei ole tiedossa kuinka pitkään Mylly voi Muotoiluakatemian vanhoissa tiloissa olla, sillä Lujatalo-yhtiö on suunnitellut rakennusten paikalle asuntoja. Alueen kaavamuutoksesta hallinto-oikeuteen tehty valitus on kuitenkin viivästyttänyt hanketta.

Lujatalo-yhtiön aluejohtaja Heikki Jalkanen arvioi, että ratkaisu valitukseen saataneen kesään mennessä. Muotoiluakatemian taustalla oleva Kuopion Rouvasväenyhdistys ja Lujatalo solmivat kaupasta esisopimuksen loppuvuodesta 2013.

Koulurakennusten tilalle on tarkoitus rakentaa noin 120 asuntoa. Lisäksi maan alle on tulossa pysäköintitilat. Vanha puurakennus ja tontti säilyvät Rouvasväenyhdistyksen omistuksessa.