Pipari piristää työmatkalaista

Kymmenettuhannet työmatkalaiset saavat tänään makean alun päiväänsä, kun seurakunnat eri puolilla Suomea jakavat pipareita aamuliikenteessä. Jyväskylän seurakunnassa piparitalkoot tuottivat iloa jo ennen kuin ensimmäistäkään kakkua oli jaettu.

Kotimaa
Jyväskylän seurakunnan lastenohjaaja Laura Rouhiainen jakoi pipareita bussipysäkillä torstaiaamuna.
Jyväskylän seurakunnan lastenohjaaja Laura Rouhiainen jakoi pipareita bussipysäkillä torstaiaamuna.Yle

Suomen seurakunnissa tempaistaan tänään makeamman joulun odotuksen puolesta.

Useat seurakunnat eri puolilla Suomea jalkautuvat vilkkaille julkisen liikenteen paikoille ja kaupunkien keskustoihin levittämään joulumieltä jakamalla piparkakkuja ohikulkijoille. Koko maassa pipareita on tilattu jaettavaksi yli 100 000 kappaletta.

Vantaalta alkunsa saanut kampanja järjestetään nyt viidettä kertaa. Pari vuotta sitten mukaan lähtivät Helsingin seurakunnat ja viime vuonna tempaukseen liittyivät seurakunnat Espoosta sekä Kauniaisten ruotsinkielinen seurakunta.

Tänä vuonna piparkakkuja jaetaan ensimmäistä kertaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Piparitalkoisiin on lähdetty ainakin Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Lapinlahdella, Pielavedellä ja Varpaisjärvellä.

Jyväskylässä 10 000 piparin urakka yhdisti leipojatkin

Jyväskylän seurakunta tilasi piparkakkunsa paikalliselta kotitalousoppilaitokselta. Tarjouksia pyydettiin muualtakin, mutta monille 10 000 piparin urakka oli liian iso pala purtavaksi. Kotitalousoppilaitoksella kokoonnuttiin porukalla leivontatalkoisiin ja seurakunnalle tulleen palautteen mukaan piparintuoksuinen puuha yhdisti koko koulua.

- Me jaoimme hyvää mieltä pipareilla jo ennen kuin niitä oli jaettu ensimmäistäkään, Jyväskylän seurakunnan viestintäpäällikkö Marjo Rönnkvist iloitsee.