Euroopan paras yllätti valmentajansa: "Kyllähän se pieni yllätys oli, että mitali tuli tuon värisenä"

Jenna Laukkasen valmentaja Toni Piirainen oli iloisesti yllättynyt suojattinsa menestyksestä. Laukkasen kisat jatkuvat tänään 100 metrin sekauinnilla

urheilu
Jenna Laukkanen
EPA

SC Vuokatin uimari Jenna Laukkanen voitti keskiviikkona 50 metrin rintauinnin Euroopan mestaruuden lyhyen radan EM-kisoissa Israelissa. Paikan päältä tavoitettu Laukkasen valmentaja Toni Piirainen toteaa kultamitalin olleen pienoinen yllätys.

– Euroopan taso on aika kova rintauintimatkoilla, kyllähän se pieni yllätys oli, että mitali tuli tuon värisenä. Osasin odottaa kyllä jonkinlaista menestystä, jos kaikki menee nappiin. Ja tällä kertaa meni nappiin. Ei mitali helpolla tullut, täällä ovat kaikki parhaat, jotka ovat tällä hetkellä terveinä.

Tänään torstaina Laukkanen ui 100 metrin sekauinnin alkuerissä. Voittoisan keskiviikon jälkeen kisaan lähdetään normaaleiden rutiinien kautta, tosin alkuverryttely tehdään astetta kovempana.

– Juuri tulimme tähän kisa-altaalle, Jenna lähti jumppaamaan ja herättelemään konetta käyntiin. Tänään on mahdollista päästä jatkoon eli semifinaaliuintiin, joka uidaan illalla, Piirainen toteaa.

Ja tällä kertaa meni nappiin.

Toni Piirainen

Rintauinti on Laukkasen päälaji, mutta sekauinti on nousemassa sen rinnalle. Kuitenkin rintauinti pidetään uimarin päälajina, sillä sitä ei ole järkeä muuttaa ennen Rion kesäolympilaisia.

– Olympialaisia kohden mennään normaalisti harjoitellen. Tietenkin finaalitavoite on siellä, kun MM-kisoissa ollaan oltu jo semifinaalitasolla.

– Rion jälkeen hommat eivät missään nimessä lopu, se on vain välietappi urheilijan uralla.