1. yle.fi
  2. Uutiset

Uusi Tuntematon sotilas tarvitsee kansan apua – jopa 3 000 avustajaa haussa

Aku Louhimiehen Uusi Tuntematon -elokuvan kuvaukset alkavat ensi kesänä. Jatkosodan joukkokohtauksia varten etsitään tuhansia avustajia.

Kotimaan uutiset
sotilaita metsässä
Veikkaus

Uusi Tuntematon sotilas -elokuva kuvataan suurelta osin Kaakkois-Suomessa.

Aku Louhimiehen ohjaaman elokuvan kuvaukset järjestetään Kotkan–Haminan seudulla ja Vekaranjärvellä Valkealassa. Osa elokuvasta kuvataan Pohjois-Karjalassa ja Helsingissä.

Elokuvan avustajahaku on alkamassa. Poikkeuksellisen suureen suomalaiselokuvaan haetaan jopa kolmeatuhatta avustajaa. Avustajiksi tarvitaan paljon niin sotilaita kuin siviilejäkin.

Erilaisia rooleja on paljon, mutta eniten avustajia tarvitaan jatkosodan joukkokohtauksissa.

– Tämä on erinomainen mahdollisuus tulla mukaan elokuvaan. Jos löytyy sopivia henkilöitä, heille voidaan tarjota myös keskeisempiä rooleja, ohjaaja Aku Louhimies sanoo.

Hakijoilta toivotaan videoita

Tuntematon sotilas pohjautuu sekä vanhempaan elokuvaversioon että Väinö Linnan sotakuvauksen sensuroimattomaan alkuperäisversioon Sotaromaani.

Louhimies haluaa tehdä modernin, uuden sukupolven tulkinnan klassikosta.

– Vaikka katsomme historiaan, haluan että elokuva on myös osa tulevaisuutta. Haluan, että elokuvan henkilöt ovat universaaleja ja että tämä on kaikkia suomalaisia kiinnostava elokuva.

Avustajaksi haetaan osoitteessa veikkaus.fi/tuntematon2017. Hakijoilta toivotaan myös hakuvideoita, joiden tekoon löytyy tarkemmat ohjeet nettisivuilta.

Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 ottaa yhteyttä valittuihin avustajiin. Kuvaukset alkavat kesällä 2016, ja viimeiset kuvaukset tehdään helmikuussa 2017.

Uusi Tuntematon saa ensi-iltansa joulukuussa 2017, jolloin Suomi juhlii satavuotista itsenäisyyttään.

Lue seuraavaksi