1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapset leikkivät naulojen, terävien peltien ja lasin seassa – kukaan ei pura palanutta pizzeriaa

Kotkassa on huolestuttu lapsista, jotka leikkivät palaneessa pizzeriassa. Pizzeria paloi pahoin jo kesällä, mutta omistaja ei kehotuksista huolimatta ole purkanut raunioita pois.

Kotimaan uutiset
Palanut pizzeria
Satu Krautsuk / Yle

Kotkan Mussalossa on huolestuttu palaneen pizzerian raunioissa leikkivien lasten turvallisuudesta. Keskellä asuinaluetta sijaitseva pizzeria paloi jo viime kesänä.

– Se ei ole mikään kaunis näky, ja rauniot eivät todellakaan ole turvalliset. Lapset viihtyvät siellä, mutta se ei ole mikään leikkipaikka. Rakennus pitäisi saada tuosta pois, sanoo lähistöllä asuva Raija Koivula.

Tuli tuhosi Mussalon pizzerian katon kokonaan, mutta seinät ovat vielä pystyssä. Rakennukseen pääsee takaa pääsee sisään ja päähän voi tipahtaa mitä vain.

– Sen ymmärtää hyvin, että lapset kiinnostuvat. Yleensä nämä asiat hoituvat parissa viikossa vakuutusyhtiön kautta niin, ettei viranomaisen tarvitse juurikaan puuttua, sanoo Kotkan kaupungin rakennustarkastaja Vesa yrjönen.

Pizzerian raunioista on ollut harmia naapureille siinäkin mielessä, että tuuli lennättää villapaloja ympäri pihoja.

Rauniot eivät todellakaan ole turvalliset.

Raija Koivula

Harvinaista

Pelastuslaitoksen mukaan naapureiden huoli on aiheellinen. Kymenlaakson pelastusjohtaja Vesa Parkko kehottaa vanhempia pitämään lapsensa poissa raunioista.

– Lapsia ei saa päästää sinne. Siellä on nauloja, teräviä peltejä, lasinsirpaleita.

Myös Parkon mielestä talonjäänne pitää saada siivottua paikalta pikaisesti pois. Tilanne on hänen mielestään erikoinen.

– Ei tule mieleen, että palanut rakennus olisi saanut olla näin pitkään paikoillaan noin keskeisellä paikalla. Syrjemmässä niitä on enemmän.

Purkukehotusta ei toteltu

Kotkan kaupungin rakennusvalvonta on kehottanut omistajaa purkamaan rakennuksen syyskuun loppuun mennessä, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Pallo on nyt ympäristölautakunnalla.

Lapsia ei saa päästää sinne.

Vesa Parkko

– Se voi asettaa uhkasakon, joka on suhteessa purkukustannuksiin, sanoo rakennustarkastaja Vesa Yrjönen.

Kaupungin viimeinen keino on purattaa rakennus jollakin yrityksellä ja lähettää lasku omistajalle. Yrjönen ei usko, että tähän lähdetään.

– Sitä keinoa ei hevin käytetä, koska viulut jäävät veronmaksajan maksettaviksi.

Lue seuraavaksi