Forssalainen uskoo onneensa – historian suurinta lottovoittoa jahdataan parinkympin kupongilla

7, 13, 17, 18, 19, 24 ja 36. Tällä lottorivillä voitettiin kahdeksan miljoonaa euroa Forssaan vuonna 2011. Lottotiskeillä on nyt säpinää, sillä lauantaina Lotossa on luvassa ennätyksellinen 14 miljoonan euron potti.

ilmiöt
Loton suosikkirivit.
Loton suosikkirivit.Yle

Lottokupongit ovat tällä viikolla liikkuneet vilkkaasti etenkin Forssassa Prisman tiskillä, missä vuonna 2011 pelattiin kahdeksan miljoonan euron lottovoitto.

Kuponkien vastaanottajat kertovat, että tällä kierroksella pelaavilla on monella vielä muistissa silloinen aikansa ennätyspotti vuodelta 2011 kierrokselta 20 eli lauantailta 21. toukokuuta. Täysosumarivi oli tuolloin 7, 13, 17, 18, 19, 24 ja 36.

Forssa on yksi Suomen lotto-onnekkaimmista paikkakunnista: Forssaan, Porvooseen ja Turkuun on Loton historiassa osunut kaksi suurpottia. Tullaankohan Prisman tiskille taikauskoisesti juuri aikaisemman jättipotin vuoksi? Prisman myyjä Annamari Soina ainakin sanoo, että kahdeksan miljoonan lottovoitosta puhutaan asiakkaiden kanssa edelleenkin.

Suuria lottopalloja.
Yli miljoona suomalaista lottoaa yleensä jättipottikierroksilla.Yle

– Muistan kyllä itsekin vielä, että kuuluisa kahdeksan miljoonan euron lottopotti pelattiin juuri tällä tiskillä. Moni asiakaskin muistaa, että täältä on tullut voitto, mutta eipä ole voittajia näkynyt. He ovat pysyneet piilossa, eivätkä tule jälkikäteen kertomaan, että hyvin kävi.

Pieni lottovoitto olisi kiva

Forssalaiset ovat Kanta-Hämeen innokkaimpia rahapelien pelaajia. He lottoavat keskimäärin kahdellakympillä.

Tiskillä kuponkejaan palauttavat tuntuvat tietävän tarkkaan, mihin he käyttäisivät voittosumman. Forssalainen herra kertoo, että hän on ollut lottoporukassa mukana, mutta porukka ei ole päässyt lähellekään voittoa.

– Jos nyt kohdalleni sattuisi kunnon voitto, niin vaihtaisin auton. Loput laittaisin säästöön. 100 000 euron voitto olisi sopiva.

Toinen herra kertoo lottoavansa joka viikko 16 eurolla.

– Joskus on ollut neljä oikein, muutaman kerran viisi. Koko ikäni olen pelannut, ihan siitä lähtien, kun lottoa ruvettiin pelaamaan. Ikää alkaa olla kohta jo 70 vuotta.

Kanta-Hämeessä on oltu onnekkaampia lotossa kuin monissa muissa maakunnissa. Loton huippupottia odottavat vielä Satakunta, Etelä-Pohjanmaa, Kainuu, Etelä- ja Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo sekä Kymenlaakso.

Yli miljoona suomalaista lottoa jättipottiviikolla

Lauantainen historian suurin lottopotti, nimipäiväsankarin mukaan nimetty Selma-potti, olisi tuplattuna peräti 28 miljoonaa euroa.

Tällä viikolla lottoinnostus on selvästi suurempaa kuin viime viikolla, jolloin potissa oli 11 miljoonaa euroa. Yli puolet loton viikkomyynnistä tehdään perjantaina ja lauantaina, sanoo Veikkauksen viestintäpäällikkö Maria Roos.

– Hätyytellään tämän vuoden ennätysmyyntiviikkoa, joka oli helmikuussa. Pelaaminen saattaa jopa kaksinkertaistua jättipottikierroksella.

Tähän mennessä suurin lottopotti, helmikuussa jaettu 13,9 miljoonaa euroa, on mennyt Vaasaan kymmenen hengen porukalle. Tuplaantuneen ennätyspotin toinen samansuuruinen osuma meni nettiporukalle, jonka jäsenet asuvat eri puolilla Suomea.