1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. oluenvalmistus

Lapin Kullan entisiin tiloihin sisäaktiviteettipuisto, liikuntakeskus ja ravintola

Lapin Kullan entinen panimo saa uuden elämän ensi kesänä. Tornion Panimonrantaan rakennetaan muun muassa elämyksellinen sisäaktiviteettipuisto ja suuri liikuntakeskus.

oluenvalmistus
Lapin kullan entinen tehdas torniossa.
Risto Koskinen / Yle

Tornion Panimonrannan toteuttaminen on saanut ensimmäisen vaiheen yhteistyökumppaninsa. Ensimmäisessä vaiheessa on tarkoitus rakentaa elämyksellinen sisäaktiviteettipuisto sekä liikuntakeskus ja perheravintola. Kiinteistöt omistavan Arctic Property Oy:n yhteistyökumppaneina ova HyväFiilis Oy Torniosta, Seinäjoki Aktivity Park oy, ravintola Pirttihirmu ja Ilmajoen Makkaramestarit.

4500 neliömetrin suuruisessa sisäaktiviteettipuistossa voi harrastaa muun muassa kiipeilyä, huipputason trampoliineilla hyppimistä, polkuautoilua, scoottia, skatea ja erilaisia pelejä, kertovat Seinäjoki Aktivity Park Oy:n yrittäjät Maarit ja Jani Karvonen.

Torniolainen HyväFiilis Oy puolestaan avaa tiloissa 1500 neliömetrin liikuntakeskuksen. Lisäksi liikunta-ja elämyskeskuksen tiloista löytyy 200-paikkainen perheravintola.

Koko alueen Lappari

Arctic Property Oy:n kehittämispäällikkö Kai Kostianderin mukaan entiseen oluttehtaaseen tulevan Lapparin on tarkoitus saada osansa ostosmatkailijoista ja ohikulkijoista sekä pidentää matkailijoiden viipymää Torniossa ja lähialueella.

– Nimesimme paikan kotoisasti Lappariksi, koska sellaisena sen kaikki tuntevat. Rakennamme Meri-Lappiin ainutlaatuisen matkailukohteen, joka palvelee erinomaisesti myös alueen omia asukkaita, Kostiander lupaa.

Kostiander kertoo, että panimon alueella on tehty kesästä lähtien purkutöitä ja rakenteiden kunnostusta. Rahoitusneuvottelut, suunnittelutyö ja kaavaprosessi ovat myös edenneet. Tilat on tarkoitus avata ensi kesänä.

Lue seuraavaksi