Myllykoski esittää digivalvontaa sikaloihin

Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi pyrkivä kansanedustaja Jari Myllykoski on jättänyt hallitukselle toimenpidealoitteen tuotantoeläintilojen vapaaehtoisesta digitaalivalvonnasta.

politiikka
Kansanedustaja Jari Myllykoski (vas.)
Antti Laakso / Yle

Vasemmistoliiton kansanedustaja Jari Myllykoski ehdottaa vapaaehtoista digivalvontaa suomalaisille tuotantoeläintiloille.

Myllykosken mukaan valvonta olisi ratkaisu eläintilojen eettisiin ongelmiin, joita on paljastunut muun muassa Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvaamasta videomateriaalista sekä eläintiloilla että teurastamoissa.

Myllykoski uskoo, että vapaaehtoiseen digivalvontaan osallistuvat saisivat kilpailuetua ja näin lisäisivät myös eläintilojen kannattavuutta.

– Eettiset arvot ohjaavat entistä enemmän kuluttajien ostopäätöksiä. Digitaalisella valvonnalla voitaisiin myös parantaa alan kannattavuutta, kun tilakohtaisia tarkastuksia voitaisiin mahdollisesti vähentää, Myllykosken tiedotteessa kerrotaan.

Myllykoski jätti hallitukselle toimenpidealoitteen tuotantoeläintilojen vapaaehtoisesta digitaalisesta valvonnasta torstaina.