1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Oppositiolta välikysymys Stubbin toiminnasta

Vihreät ja vasemmistoliitto jättävät hallitukselle välikysymyksen valtiovarainministeri Alexander Stubbin toiminnasta hallintarekisterilain valmistelussa. Pääministeri Juha Sipilä myöntää, että on harvinaista, että yhden ministerin tekemisistä tehdään välikysymys.

politiikka
Valtiovarainministeri Alexander Stubb eduskunnan kyselytunnilla.
Valtiovarainministeri Alexander Stubb eduskunnan kyselytunnilla.Yle

Vihreät ja vasemmistoliitto jättävät hallitukselle välikysymyksen valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) toiminnasta sekä väärän tiedon antamisesta eduskunnalle hallintarekisterilain valmistelussa.

Välikysymyksen allekirjoittajat pitävät keinoa ainoana vaihtoehtona puuttua asiaan, koska pääministeri ei ollut valmis antamaan asiasta pääministerin ilmoitusta eduskunnalle. Pääministeri Juha Sipilä kommentoi torstaina asiaa kyselytunnin jälkeen.

– Oppositiolla on oikeus välikysymykseen anteeksipyynnöstä, Sipilä sanoi.

Te olette tyytyväinen anteeksipyyntöön?

– Kyllä, minulle ja hallituspuolueille se riittää, Sipilä totesi.

Sipilä myönsi, että on harvinaista, että yhdestä ministeristä tehdään välikysymys. Hänen mukaansa vastoinkäymiset vain tiivistävät tiimejä.

Väärän tiedon antaminen on niin vakava asia, että se vaatii perusteellisen ja avoimen selvityksen eduskunnalle, puolueet perustelevat tiedotteessaan.

Heidän mukaan eduskunnan tiedonsaanti ja asianmukainen lain valmistelu on varmistettava.

Välikysymyksen ensimmäinen allekirjoittaja on Paavo Arhinmäki.

Lue seuraavaksi