1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. politiikka

Stubb aikoo vaatia rangaistusta Tampereen limunheittäjälle

Valtiovarainministeri Alexander Stubb vaatii rangaistusta miehelle, joka heitti hänen päälleen lasin virvoitusjuomaa viime perjantaina. Välikohtaus sattui tamperelaisen kauppakeskuksen kahvilassa.

Alexander Stubb puhuu ihmisten kanssa märässä paidassa
Stubb sai virvoitusjuomaa päälleen Tampereella marraskuussa.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb sai tylyn vastaanoton viikko sitten Tampereella. Stubb oli tulossa tapaamaan kansalaisia tamperelaisen kauppakeskuksen kahvilaan, kun yleisössä ollut mies heitti lasillisen kolajuomaa ministerin päälle. Juoman heittänyt mies kutsui Stubbia valehtelijaksi.

Alexander Stubb vaatii hyökkääjälle rangaistusta, koska kyseessä on asianomistajarikos. Asianomistajarikoksia ovat esimerkiksi näpistys ja lievä pahoinpitely. Poliisi kuuli limuiskun tekijää alkuviikosta ja mies on myöntänyt tekonsa. Poliisi tekee esitutkinnan ja päättää, nostetaanko asiasta syyte.

Naamarihäiriköt iskivät luennolla

Stubb joutui häirinnän kohteeksi jo ennen kahvilan välikohtausta. Stubb oli aloittamassa luentoa Tampereen yliopistossa, kun Juha Sipilää esittävään naamariin sonnustaunut mies buuasi Stubbille. Vartijat ohjasivat miehen ulos salista.

Toinen mies nousi vähän myöhemmin esiin yleisöstä ja alkoi kovaäänisesti toistaa "Sori, sori, sori" ja poistui sen jälkeen luennolta. Mielenosoittajat arvostelivat muun muassa hallituksen koulutuspolitiikkaa.

Stubb jatkoi tilaisuutta välikohtauksesta huolimatta. Turvamiehet poistivat naamariin sonnustautuneen miehen paikalta.

Juttua täydennetty 4.12.