Hurjia myrskytuulia luvassa ensi yönä, puuskat jopa 30 metriä sekunnissa

Lauantain vastaisen yön aikana Pohjanmaalla, Kainuussa ja Pohjois-Karjalassa voi sataa lunta jopa 15 senttiä. Alueilla on syytä varautua tykkylumen aiheuttamiin sähkökatkoksiin.

Kotimaa
Nainen ylittää Uunisaaren aallonmurtajaa kovassa tuulessä meriveden lyödessä hänen yli Helsingissä 30. marraskuuta.
Markku Ulander / Lehtikuva

Perjantaiaamu valkenee Suomessa poutaisena, mutta jo yhdeksän maissa lännessä alkaa sataa rännän sekaista vettä, kertoi Ylen meteorologi Elina Lopperi torstai-iltana. Etelässä sade tulee vetenä.

Tuulet voimistuvat perjantai-iltaa kohden myrskylukemiin. Perjantain ja lauantain välisenä yönä tuulennopeus nousee 23 metriin sekunnissa Suomen eteläisellä merialueella. Puuskissa voi tuulla jopa 30 metriä sekunnissa.

Eteläisillä maa-alueilla, Helsinki–Turku-akselilla, kova puuskittainen tuuli tuivertaa pikkujouluista palaajia aamuyöllä.

Lauantain vastaisena yönä erityisesti Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Pohjois-Karjalaan on luvassa lumisateita. Lunta voi tulla yön aikana 15 senttiä. Puihin kertyvän tykkylumen takia on syytä varautua sähkökatkoksiin. Myös ajokeli on näillä alueilla huono.

Etelässä sää on vuodenaikaan nähden hyvin lämmintä, joten sateet tulevat edelleen vetenä.

Seuraava sadealue liikkuu Suomen yli jo lauantai-illan ja sunnuntaiyön aikana. Etelässä sataa vettä, mutta pohjoisessa voi tupruttaa 15 senttiä lunta.

Yle seuraa myrskyn mahdollisia tuhoja ja vaikutuksia netissä ja tarvittaessa myös alueellisissa ylimääräisissä radiolähetyksissä.